Олег Синєгубов прокоментував наміри РФ захопити Харків за два роки

"Ставимося серйозно". Синєгубов — про матеріал Bild щодо можливої окупації Харкова Росією до 2026 року

У Харківській області серйозно ставляться до слів про плани Росії до кінця 2026 року захопити Харків та низку територій регіону, які опублікувало німецьке видання Bild. Про це 22 грудня сказав керівник ОВА Олег Синєгубов, відповідаючи на питання Суспільного, інформують "Коментарі. Харків".

"Ставимося серйозно, працюємо, щоб протидіяти цим намірам. Це комплекс заходів щодо обороноздатності нашої території, звернення уваги на ту обстановку на півночі, де почастішали виходи ДРГ, зокрема, на Вовчанському напрямку вони були зафіксовані. Ворог активними діями демонструє, що йому цікаво, які війська стоять, які є фортифікаційні споруди, які є активні засоби захисту", — сказав Синєгубов.

Він зазначив, що РФ активізувалася на Куп'янському напрямку.

"Останнім часом наші військові відбили велику кількість штурмових атак. Ідуть фактично бої за Синьківку. Ворог не зупиняється попри великі втрати у живій силі, погодні умови, постійно проводить ротації, заміну військ. У нього є наміри щодо Куп'янського напрямку, він зупинятися не буде", — сказав керівник ОВА.

Що відомо про матеріал Bild про плани РФ

14 грудня німецьке агентство Bild випустило матеріал, у якому з посиланням на джерела у розвідці ФРН описало плани Росії на війну до кінця 2026 року.

Так, в публікації мовиться про те, що:

до кінця 2024 року — росіяни мають намір повністю захопити Донецьку та Луганську області, а також вийти на річку Оскіл у межах Харківської області;

до кінця 2026 року — захопити великі території на сході, в тому числі великі міста Запоріжжя, Дніпро та Харків;

на півдні утримувати оборону по Дніпру, не наступаючи на Херсон чи Одесу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися