У Харкові та області посилюють мобілізацію: що відомо

Питання мобілізації у Харківській області є пріоритетним наразі

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про посилення мобілізаційних заходів в регіоні. Про це очільник області розповів під час брифінгу 26 грудня, пишуть “Коментарі. Харків”.

“Питання мобілізації у нас є пріоритетним наразі. І виконання тих планових завдань, які ми маємо від Генштабу. Ми маємо сконцентрувати всі абсолютні зусилля у межах закону, щоб провести відповідні перевірки. В тому числі в розважальних закладах, спортивних клубах тощо. Ці заходи проводяться на постійній основі наразі. У нас є вже збільшення і кількість повісток, які ми вручили. І відповідно тих людей, які вже вступили на службу до ЗСУ”, - сказав голова ХОВА Олег Синєгубов.

Він додав, що ці заходи в регіоні планують посилювати. “Чекаємо на зміни, які заплановані на законодавчому рівні нашим відповідним парламентом Верховної Ради, що нам ще дозволить, звичайно, посилити результати цієї роботи”, - підкреслив голова Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у понеділок, 25 грудня, Кабінет міністрів України зареєстрував законопроєкт №10378, яким повністю змінюються умови мобілізації.

Серед новацій документа наступні зміни: зміна призовного віку з 27 до 25 років; відпустка для військовослужбовців, яких звільнили з полону, тривалістю 90 днів зі збереженням грошового забезпечення; встановлення вимог до повісток, а також порядку їх вручення громадянам; уточнення підстав для відстрочки та звільнення від призову; встановлення категорій громадян, які не підлягають призову.

Детальніше про новації законопроєкту читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися