Яким буде 2024 рік для України: прогнози українських та західних топ-чиновників

Негативні та позитивні тренди для України у 2024 році

В Україні прогнозують складним 2024 рік - війна триває, а у світі збільшилася кількість конфліктів та викликів. Які зміни очікують українські та західні топ-чиновники наступного року, повідомляють "Коментарі. Харків".

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що 2024 рік має стати часом суттєвого зростання внутрішнього оборонного виробництва. Також за його словами, окрема увага має бути приділена виробництву всіх видів потрібних дронів, зокрема FPV та боєприпасів до них. Україна мусить стати здатною забезпечувати всі необхідні потреби в дронах.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов зазначив, що 2024 - рік продовження боротьби, героїзму та мужності українських захисників. На його переконання, РФ не зможе реалізувати свої підступні плани.

Голова Служби безпеки України Василь Малюк пообіцяв  у 2024 році "максимально наблизити війну до Кремля". Він заявив, що Служба безпеки України продовжуватиме операції в Криму та на території Росії. Василь Малюк натякнув, що цілями служби будуть військові та логістичні об'єкти росіян в Україні та на території РФ, зокрема, у Криму та на Чорному морі.

Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що наступного року фінансування буде достатнім, щоб забезпечити ті засоби, які мали у 2023 році. Але для цього довелося докласти значно більших зусиль, ніж раніше. “Та я не думаю про 2024 рік. 2024 рік майже склався. Питання техніки - питання часу, коли, як. Рішення є. Є план Б. Мене турбує 2025 рік”, - підсумував Сергій Марченко.

Радник очільника ОП Андрія Єрмака Михайло Подоляк вважає, що наступний рік визначатимуть і негативні, і позитивні тренди, “але позитивні точно переможуть”.

Західні топ-чиновники обіцяють продовження підтримки України у 2024 році. Голова Європейської ради Шарль Мішель заявив, що 1 лютого 2024 року ЄС проведе спеціальний саміт, на якому планує обговорити виділення Україні €50 млрд додаткової допомоги на чотирирічний термін. За його словами, 27 країн-членів ЄС також мають пропозиції щодо надання більшої фінансової підтримки для розв’язання проблем міграції, подолання наслідків стихійних лих, а також для безпеки та оборони.

Держсекретар США Ентоні Блінкен на підсумковій пресконференції 2023 року зазначив, що у прийдешньому 2024 році США продовжать підтримувати Україну і співпрацювати з союзниками та партнерами для боротьби з викликами з боку Пекіна. Він вважає важливим, щоб Конгрес США схвалив виділення додаткових коштів на підтримку України.

Президент Чехії Петр Павел припустив, що 2024 рік буде важчим для України, а зима буде надзвичайно складною. Він зазначив, що впродовж зимових місяців Росія, якій вже вдалося перевести промисловість у військовий режим, отримає час на відновлення ресурсів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як зміняться умови мобілізації в Україні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися