Акт тероризму: на Харківщині через обстріл є загиблі та поранені (ОНОВЛЕНО)

Черговий акт тероризму росіян проти цивільного населення

Близько 10 години відбувся ворожий обстріл (попередньо з РСЗВ) Вовчанська, що в Чугуївському районі. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"На жаль, 66-річна жінка від отриманих травм померла в лікарні.

Також на місці надають медичну допомогу 63-річній місцевій жительці.

Внаслідок обстрілу загорівся автомобіль.

На місці працюють всі служби та правоохоронні органи", – написав очільник області.

ОНОВЛЕНО: Внаслідок російського обстрілу дві жінки отримали поранення, ще одна загинула

28 грудня близько 10:00 військові рф обстріляли місто Вовчанськ, попередньо з РСЗВ. Також росіяни завдали авіаудару по селу Глушківка. За попередніми даними, поранення отримала жінка похилого віку. Про це повідомляють у Поліції Харківської області.

Внаслідок обстрілу міста Вовчанськ травми отримали 63 та 66-річні місцеві мешканки. Останню жінку госпіталізували до лікарні, де вона померла.

В селі Глушківка на Куп’янщині внаслідок авіаудару пошкоджені будинки, є витік газу з пошкоджених будинків. За попередніми даними, поранена жінка.

На місце події виїхала слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Начальник Слідчого управління ГУ НП Харківської області Сергій Болвінов повідомив, що центр Вовчанська росіяни накрили з ГРАДів – били по місцю, де благодійники годують людей.

Ударили шість разів – ворог цілився у скупчення людей, саме на тому місці біля супермаркету вранці роздавали безкоштовну їжу. Жінка старшого віку отримала серйозні поранення. До лікарні на своїй машині її повіз начальник слідчого відділу Владислав Єфаров. Він одним із перших прибув на місце.

"Я був на робочій нараді, коли почався обстріл. В адмінбудівлі здригнулися стіни, і за звуком я зрозумів, що перші прильоти прийшлися в центр міста.  Тому одразу поїхав туди", - розказує Владислав Єфаров.

На місці у натовпі люди вже намагалися допомогти пораненій бабусі. Вона ще була притомна і Владислав забрав її до свого авто, до лікарні поїхали разом з жінкою-медиком, яка проходила повз.

"На жаль, врятувати жінку ми не встигли, ще в дорозі медик помітила відсутність пульсу. А коли доїхали до лікарні – там вже констатували смерть", - каже Владислав.

Легке поранення отримала ще одна жінка, госпіталізація їй не знадобилася. В лікарні перебуває постраждалий чоловік, він був в тій машині, яка згоріла вщент після ворожого удару. Зараз лікарі надають йому допомогу.



"А після обстрілу з ГРАДів росіяни відкрили вогонь з артилерії і продовжують гатити по мирним мешканцям", – зазначив головний слідчий області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися