Що знайшли в недобудованій шахті метро Харкова

У Нацполіції розповіли, що найбільша кількість зброї надходить з фронту

У 2023 році Національна поліція України вилучила 5117 одиниць вогнепальної зброї, 1662 гранатомети, майже 17,7 тис. гранат, 16,8 тис. мін та інших боєприпасів, 2926 кг вибухових речовин та понад 1,8 млн боєприпасів та набоїв. Про це розповів голова Нацполіції Іван Вигівський в інтерв'ю “Українським Новинам”, пишуть "Коментарі. Харків".

За словами голови Нацполіції, найбільша кількість зброї надходить з фронту та є трофейною. Великий обсяг автоматів та кулеметів було вилучено в Харківській та Дніпропетровській областях.

"Серйозний склад зброї ми вилучили в шахті в Харківському метрополітені, який будується", – сказав Вигівський.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що виявляють в автомобілях на блокпостах на в'їзді в Харків.

У 5-й Слобожанської бригади НГУ розповіли, що в один тиждень кінологи та їхні пухнасті побратими виявили 11 спроб нелегального провезення в Харків великої кількості небезпечних предметів. 

Загалом під час перевірок було вилучено: 

  • 3 автомати,

  • 19 гранат різноманітної модифікації,

  • 200 патронів калібру 5,45,

  • 1623 патронів інших калібрів,

  • 15 універсальних запалів до гранат,

  • 5 одиниць деталей від автомата Калашнікова,

  • наркотичні засоби.

Так, 13 грудня о 09:40 на в'їзді в місто Харків з боку міста Чугуїв під час перевірки автомобіля Mersedes Sprinter було виявлено відразу 880 набоїв калібру 7,62.  У той же день та на тому ж блокпості о 12:45 в автомобілі Volkswagen Transporter 4 був виявлений автомат АК-74 без газової трубки. 

Також у середу, 13 грудня о 16:00 на в'їзді в місто Харків по київській трасі під час огляду автомобіля Volkswagen Transporter 4 було виявлено: набої 5,45 - 200 штук, граната RDX - 2 штуки, запали до гранати - 2 штуки.

Детальніше про знахідки на блокпостах у Харкові читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися