Харків знову під обстрілом: що відомо (ФОТО)

У Харкові знову лунають вибухи

У Харкові знову чутно вибухи. Окупанти знову наносять удари. Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов підтвердив, що окупанти завдають ударів та закликав мешканців Харкова та області перебувати в укриттях.

Мер Харкова також написав про вибухи.

Зараз у Харківській області оголошено повітряну тривогу у зв’язку із загрозою застосування балістичного озброєння.

Ігор Терехов о 19:04: У Харкові серія вибухів. Мінімум пʼять.

Поліція Харківської області о 18:59: В Харкові лунають вибухи. Перебувайте в укриттях. Про влучання ворожих снарядів повідомляйте на лінію 102.

За словами свідків у Харкові є влучання у цивільну бідівлю в центральній частині міста.

Олег Синєгубов о 19:27: окупанти нанесли більше 6 ударів. Зокрема, вдарили по центральній частині міста Харків. Є пошкодження цивільної інфраструктури. Профільні служби працюють на місцях влучань.

На час вибухів у Харкові тимчасово зупинили потяги в метро, – речник підприємства Олексій Бітнер

Це зробили превентивно, щоб не довелося виводити пасажирів з тунелів, якби не вистачало напруги. Зараз метрополітен працює у штатному режимі.

Начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник о 19:34: окупанти завдали ударів по Харкову з району Белгорода, із ЗРК С-300. Ціллю, зокрема, стала центральна частина міста та цивільна інфраструктура.

Є влучання у житловий будинок у центрі Харкова, повідомляє кореспондент Суспільного. На місці працюють швидкі, які забирають поранених. Їхня кількість встановлюється.

Ігор Терехов о 19:44: Приліт у житловий будинок в центрі міста. Серйозні руйнування, пожежа. Інформація про постраждалих уточнюється. Є ще руйнування цивільної інфраструктури. Подробиці згодом.

Поліція Харківської області о 19:47: За попередніми даними, внаслідок обстрілів в Харкові поранено 4 людини. На місці працюють всі профільні служби: медики, рятувальники, правоохоронці.

Олег Синєгубов о 19:56: На цю хвилину медики надають допомогу 8 постраждалим, усі госпіталізовані, 4 особи - стан середній, 4 - у легкому стані. 

Окупанти вдарили по центральній частині міста Харків. Є пошкодження цивільної інфраструктури: лікувальної установи, багатоквартирних житлових будинів, магазинів та інших громадських місць, транспорту. Виключно цивільна інфраструктура! 

Усі служби працюють на місці.

Ігор Терехов о 20:23: Попередньо - загиблих немає. Маємо на даний момент  14 постраждалих. За попередньою інформацією - 5 вже у лікарні.

Очільник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков: Російські військові здійснили удар по центральній частині міста Харкова ракетами типу С-300. Внаслідок цього ракетного удару постраждав готельний комплекс Kharkiv Palace, він був частково зруйнований. А також одна з ракет потрапила в житловий будинок по вулиці Гіршмана. Внаслідок цього ракетного удару постраждала неповнолітня дитина та іноземний журналіст.

Олег Синєгубов о 20:33: Всього госпіталізовані на цю хвилину 8 осіб.

Серед постраждалих внаслідок удару окупантів по багатоквартирному житловому будинку - хлопець 16 років, госпіталізований із уламковими пораненнями до лікувальної установи, стан - середній.

Медики надають всю необхідну допомогу.

На 20:40 відомо про щонайменше шість влучань. Попередньо, поцілили ракетами С-300, які використали як "земля-земля", сказав журналісту Суспільне Харків начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко.

За його словами, три влучання в Індустріальному районі Харкова в землю, без поранених. Ще два влучання — по центру міста: одне — по готелю, інше — неподалік, у двір житлового будинку.

Ігор Клименко, голова МВС, о 21:00: Надвечір росія обстріляла центр Харкова, вкотре вдаривши по цивільній інфраструктурі.

ДСНС, поліція - працюють. Домедичну допомогу рятувальники надали 7 людям, з яких 2 дітей. Серед потерпілих - журналіст із Великої Британії. 

Також надзвичайники та поліцейські евакуювали із пошкодженого будинку 8 осіб, передавши їх лікарям та психологам.

Працюємо далі. Документуємо злочинні дії ворога. Рятуємо людей.

Фото: Ігор Клименко.


ОНОВЛЕНО о 21:13: У Харкові внаслідок ударів зруйнований дитсадок та пошкоджені житлові будинки. Один з ударів армія РФ завдала по будівлі дитячого садочка.

Про це Суспільне Харків розповів очільник ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, дитсадок повністю зруйнований. Поруч житлові будинки пошкоджені від вибухової хвилі.

Оновлюється.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися