У Харківській області російська армія намагається прорвати оборону: чи є успіхи

Російські військові штурмують позиції Сил оборони на Харківщині

Протягом минулої доби відбулося 57 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав 89 ракетних та 72 авіаційних ударів, у тому числі дронами типу “Shahed-136/131”, здійснив 48 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та понад 130 поранених цивільних, серед яких є діти. Руйнувань та пошкоджень зазнали понад 100 приватних житлових та багатоквартирних будинків, інша цивільна та промислова інфраструктура в Київській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській областях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального штабу ЗСУ.

На Слобожанському напрямку противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Охримівка, Бологівка, Дворічанське Харківської області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 7 атак біля Синьківки та східніше Петропавлівки Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Харківської області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Жахливі кадри прильотів по Харкову (ФОТО)

У Харкові внаслідок масованої ракетної атаки по місту сталося 3 пожежі, чисельні руйнування цивільної інфраструктури, постраждали люди. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Горіло складське приміщення, кіоск, речі в підвалі одного із житлових будинків, легкові автомобілі та газ, який витікав із пошкодженої газової труби.

Нагадаємо, що близько 07:30 окупанти завдали ударів по центральній частині міста Харків. Місцеві пабліки повідомляють, що щонайменше 20 автомобілів пошкоджено внаслідок ракетного обстрілу в одному з районів Харкова.

“Харків під масованим ракетним ударом. Дуже небезпечно зараз перебувати поза укриттям”, - наголосив Ігор Терехов.

Детальніше – читайте за посиланням.

Вдруге ударів завдали о 22:32. У Харкові зафіксували влучання поряд з житловим будинком, повідомив міський голова Ігор Терехов. За його даними, там вибиті вікна.

Армія РФ завдала ударів по Харкову ракетами С-300, попередньо повідомив Синєгубов. За його даними, нікого не поранило.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися