Прикордонники на Куп’янщині перехоплюють російські дрони та відправляють "власникам"

Обходити російські РЕБ навчилися харківські прикордонники під Куп’янськом

Українські військові підлаштовують свої дрони на інші частоти, щоб обійти російські РЕБ. Про це в етері нацмарафону повідомив помічник начальника бригади "Сталевий кордон" Гвардії наступу Іван Шевцов, інформують "Коментарі. Харків".

"Ми підлаштовуємося під умову війни. Якщо працює РЕБ, він працює на певних частотах. Ми підлаштовуємо свої дрони, в тому числі FPV-дрони, ударні дрони під більш високі чи більш низькі частоти. І намагаємось також уразити російські засоби РЕБ і засоби відеоспостереження ворога, щоб безпечніше було нести службу і вести бойові дії на даних ділянках", - розповів Іван Шевцов.

Росіяни також активно використовують БПЛА, але чим більше вони їх застосовують, тим більше у прикордонників є можливість їх приземлити, зазначив Шевцов.

"Наші підрозділи вже неодноразово здійснювали перехоплення тих дронів. Ми їх потім перепрошиваємо і відправляємо назад зарядженими на позиції окупантів", - розповів прикордонник.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Жахливі кадри прильотів по Харкову (ФОТО)

У Харкові внаслідок масованої ракетної атаки по місту сталося 3 пожежі, чисельні руйнування цивільної інфраструктури, постраждали люди. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Горіло складське приміщення, кіоск, речі в підвалі одного із житлових будинків, легкові автомобілі та газ, який витікав із пошкодженої газової труби.

Нагадаємо, що близько 07:30 окупанти завдали ударів по центральній частині міста Харків. Місцеві пабліки повідомляють, що щонайменше 20 автомобілів пошкоджено внаслідок ракетного обстрілу в одному з районів Харкова.

“Харків під масованим ракетним ударом. Дуже небезпечно зараз перебувати поза укриттям”, - наголосив Ігор Терехов.

Детальніше – читайте за посиланням.

Вдруге ударів завдали о 22:32. У Харкові зафіксували влучання поряд з житловим будинком, повідомив міський голова Ігор Терехов. За його даними, там вибиті вікна.

Армія РФ завдала ударів по Харкову ракетами С-300, попередньо повідомив Синєгубов. За його даними, нікого не поранило.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися