Загроза масштабного наступу: що робиться на кордоні з РФ та на Куп'янську напрямку

Ситуація на кордоні з РФ

Розпочалася шістсот вісімдесят друга доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про ситуацію на лінії зіткнення, пишуть "Коментарі. Харків".

За даними Генерального штабу, на Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських захисників на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в бєлгородській області.

В зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на Куп’янському напрямку українські захисники відбили 7 атак ворога в районі населеного пункту Синьківка Харківської області.

Колишня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр також розповіла про ситуацію на сході. Вона нагадала, що на Сході вже рік триває наступ ворога на п‘яти напрямках. З різною інтенсивністю.

“Так, характер дій росіян на цих п‘яти напрямках наступу наводить на думку, що вони тягнуть час і збирають сили для подальших дій. Плани завоювати всю Україну в них також залишились. Тобто, вони продовжують воювати і якщо в них буде можливість посилитись - вони це зроблять. В цьому немає новини чи сенсації”, - зазначила вона. 

Також Ганна Маляр наголосила, що українські військові адекватно готуються до відсічі. “Подивіться на Куп‘янський напрямок. Там триває вже кілька місяців інтенсивний наступ, але ворогу не вдається просунутись”, - зазначила вона.

Станом на зараз у ворога підтягнуті люди та техніка для продовження того наступу, який триває вже рік. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що робиться у Харківській області після обстрілів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися