Ворожі війська активно наступають на Харківщині: що відомо про успіхи окупантів

Окупанти мають намір заблокувати Куп'янськ

Ворожі війська продовжують активні наступальні дії в Куп'янському лісі.  Про це розповів командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію "Інтерфакс-Україна".

Окупанти намагаються прорвати оборону українських військ і просунутися в напрямку Куп'янська. За словами Олександра Сирського, Силам оборони вдається знищувати наступальний потенціал окупантів.

Він зазначив, що ситуація на Куп'янському напрямку залишається складною. Інтенсивні бойові дії на цьому напрямку розпочалися в жовтні 2023 року, і відтоді тут ні на день не вщухає жорстка боротьба. “Противник щодня штурмує населені пункти, обстрілює їх з артилерії та використовує авіацію. Зараз штурми наших позицій ворог здійснює в районі Синьківки з метою подальшого блокування Куп'янська", - сказав  Олександр Сирський.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ наголосив, що командири та штаби українських частин добре володіють ситуацією, постійно здійснюють розвідку, аналізують дії противника та ухвалюють усі необхідні рішення.

"Наші воїни дають адекватну відсіч ворогу і руйнують його плани. Загострення на цьому напрямку відбуваються постійно, але нашим Силам оборони вдається знищувати наступальний потенціал ворога і завдавати йому відчутних втрат", - зазначив командувач Сухопутних військ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області посилилися ворожі обстріли. Минулої доби ворог обстріляв Харків та інші населені пункти регіону. 

Детальніше про наслідки обстрілів станом на 8 січня читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися