Енергетики двічі за добу потрапили під обстріл на Харківщині

Бригада Липецького РЕМ двічі за добу потрапила під ворожий обстріл

Сьогодні під час огляду пошкодженої після нічного обструлу високовольтної лінії у с. Слобожанське Липецької громади стався вибух – у 200 метрах від того місця, де перебували електромонтери, розірвалася керована авіабомба. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

Як розповів провідний інженер Липецького РЕМ АТ "Харківобленерго" Роман Ганган, це вже другий подібний випадок за добу.

"Ця ж бригада потрапила під обстріл під час відновлення електропостачання у с. Веселе вчора, 8 січня. Електромонтери працювали, коли довкола почали розриватися снаряди. Погода зараз така, що швидко виїхати з небезпечної зони надзвичайно важко - дорога покрита кригою. На щастя, в результаті цих двох інцидентів ніхто з працівників не постраждав, але є пошкодження наших мереж", - зазначив Роман Ганган.

За його словами, передбачити ворожі обстріли неможливо, тому енергетики проявляють мужність, виконуючи свої обов'язки в екстремальних умовах.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Олег Синєгубов прокоментував можливість "великого наступу" на Харківщину з 15 січня

Начальник ХОВА Олег Синєгубов прокоментував статтю The Telegraph. З посиланням на наближене до ЗСУ джерело видання інформувало, що до масштабного наступу військ РФ готуються на Харківщині найближчими тижнями, можливо, з 15 січня. За даними джерела, про підготовку ворога можуть свідчити останні ракетні удари по цивільних об’єктах та позиціях українських військових у регіоні.

“Штурмові дії по цьому напрямку відбуваються хвилями. Зараз ворог втратив частину своїх військових формувань і йому необхідно відновитись. Нічого екстраординарного або позапланового по цьому напрямку ми не фіксуємо. І так само ми здійснюємо заходи, користуючись ось такою невеличкою паузою. Але коли я кажу, що інтенсивність впала, то все одно по цьому напрямку наші воїни відбили сім ворожих штурмових атак. Тобто вони так само продовжуються, однак інтенсивність їх у порівнянні з початком тижня або минулим тижнем значно знизилася“, – пояснив Синєгубов.

Він також не виключає, що зниження інтенсивності атак може бути пов’язане із погодними умовами. Начальник ХОВА зазначив, що не спостерігається скупчень ворожих військ на Богодухівському та Вовчанському напрямках, і ситуація залишається незмінною по всій території вздовж держкордону.

Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися