У Білому домі підтвердили, що по Харкову били балістичними ракетами з Північної Кореї

Росія надалі обстрілює Україну балістичними ракетами з Північної Кореї, - Білий дім

Сполучені Штати мають докази того, що російські сили впродовж останніх днів продовжували запускати по мирних містах України балістичні ракети виробництва Північної Кореї.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресбрифінг у Білому домі.

"Як я говорив з цієї трибуни минулого тижня, КНДР недавно передала Росії пускові установки та кілька десятків балістичних ракет. Відтоді Росія застосувала ці ракети проти України впродовж минулого тижня",- зазначив представник Білого дому.

Він нагадав, що американська сторона вже повідомляла про перший відомий запуск Росією по Україні північнокорейської балістичної ракети 30 грудня. 2 січня агресор застосував близько десяти ракет по Запоріжжю, Києву, Харкову та інших містах.

"Потім, 6 січня російські війська знову запустили кілька північнокорейських балістичних ракет по Україні. Ми досі оцінюємо наслідки цих ударів, але можемо підтвердити, що принаймні одна з них поцілила по Харкову", - наголосив Кірбі.

З огляду на ці факти, він повідомив, що Сполучені Штати приєдналися до спільної заяви глав зовнішньополітичних відомств 47 країн, яка засуджує експорт з КНДР та закупівлю Росією північнокорейських балістичних ракет, а також застосування цих озброєнь в Україні.

Представник Білого дому також наголосив, що Сполучені Штати продовжать запроваджувати санкції проти всіх, хто сприяє незаконній передачі зброї російському агресору.

Водночас, Кірбі підкреслив, що найефективнішою допомогою Україні з боку США стало б ухвалення Конгресом нового пакету допомоги Україні без подальших зволікань.

"Росія шукає допомоги в таких країнах, як Північна Корея й Іран. Україні потрібна наша допомога, і ми закликаємо Конгрес допомогти нам забезпечити ці потреби (української сторони, - ред.)", - зазначив представник Білого дому.

Нагадаємо, учора пізно ввечері окупанти почали завдавати ударів по Харкову. О 22:59 у Харкові було оголошено повітряну тривогу, а через хвилину у місті пролунали вибухи.

Харківський міський голова Ігор Терехов підтвердив, що місто потерпає від ворожих обстрілів. Начальник ХОВА Олег Синєгубов також закликав мешканців міста та області перебувати в укриттях.

За даними начальника Харківського гарнізону Сергія Мельника, попередньо, ворог завдавав удари з російського Бєлгорода, з ЗРК С-300.

"На даний момент, ракет у повітряному просторі над Харківщиною нема.

Але загроза нових ракетних ударів зберігається, тому не покидайте укриття до відбою повітряної небезпеки!

Ворог вкотре наносив удари з району Белгорода, попередньо із ЗРК С-300.

Інформація про постраждалих та руйнування встановлюється", - написав він о 23:08.

Начальник Харківської ОВА показав наслідки учорашніх "прильотів". Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий центр. Зруйновані медичний корпус, будівля їдальні, пошкоджена територія закладу. На щастя, без постраждалих. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Подробиці обстрілу – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися