Російські військові вдарили ракетами по готелю в Харкові (ОНОВЛЕНО)

Окупанти влучили біля готелю в середмісті Харкова двома ракетами

Близько 22:30 ворог завдав удару по Київському району міста Харків. Попередньо – ракетами системи С-300. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

В результаті обстрілу пошкоджено будівлю готельного комплексу, де в момент удару перебували понад 30 цивільних осіб. Також сталося загоряння кількох автомобілів.

Станом на зараз відомо про 11 постраждалих, з них 4 – чоловіки віком від 31 до 38 років, 7 – жінки у віці від 23 до 71 року. Серед постраждалих – журналісти турецького видання, які проживали в готелі.

Дев'ятьох потерпілих доставили до медзакладів. Наразі один із постраждалих – 35-річний чоловік – перебуває у важкому стані, 8 пацієнтів – у середньому та легкому, 2 – надали допомогу на місці. 

Постраждалі забезпечені всім необхідним і перебувають під лікарським наглядом.

На місці ворожого удару продовжують працювати екстрені служби. Інформація оновлюється.

За словами начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Володимира Тимошка, ціллю росіян були саме іноземні журналісти, які висвітлюють події, пов’язані з військовою агресією росії проти України.

Внаслідок обстрілу частково пошкоджена будівля готелю. На місці прильоту розпочалася пожежа. На парковці горіли автомобілі.

На місці події працюють слідчо-оперативна група, криміналісти та вибухотехніки.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Мер Харкова Ігор Терехов, який також прибув на місце російського злочину, повідомив, що жодного військового в готелі не було. Натомість було 30 цивільних, з яких одинадцятеро - поранені російськими ракетами. Серед постраждалих – і турецькі журналісти. Всі одинадцять зараз у лікарнях, один у дуже важкому стані.

"Крім готелю постраждали житлові будинки – один комунальний, один приватний, автосалон, виробниче підприємство.

Людей, які цього потребували, розселили в інших місцях.

Зараз працівники ДСНС розбирають завали, а комунальники вже прибирають вулицю від  наслідків прильотів", – зазначив міський голова.


Кількість поранених внаслідок удару по готелю у Харкові збільшилася до 12.

Про це повідомив керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко.

"У Харкові внаслідок обстрілу рашистами готелю постраждало 12 людей станом на 7:00. Всі цивільні, серед них є іноземні журналісти, вони працюють на Харківщині, Донеччині, розказують правду про злочини, скоєні рашистами на українській землі. Росія цілеспрямовано била по готелю — на місці виявлено вирву глибиною чотири метри, також російська ракета зруйнувала ще одну будівлю поруч. Всього дві ракети, попередньо, С-300", — сказано у повідомленні.

ОНОВЛЕНО: За даними ДСНС станом на ранок вже 13 постраждалих.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися