У Нацполіції неоднозначно відповіли, чи будуть поліцейські роздавати повістки

Хто і де має право вручати повістку

Працівники Національної поліції не будуть супроводжувати представників ТЦК та не виконуватимуть видачу повісток до того моменту, поки така діяльність не буде законодавчо врегульована. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інтерв'ю голови Нацполіції Івана Вигівського для РБК-Україна.

Вигівський зазначив, що поліція вже активно допомагає ТЦК у виявленні місцеперебування осіб, які уникають військової служби, доставляючи їх до військових комісаріатів при наявності відповідних документів від ТЦК. Однак, за його словами,  додаткові завдання, такі як вручення повісток і організація спільних патрулів, створюють надлишкове навантаження на поліцію, яка в даний час не має достатньо ресурсів для того, щоб призначати поліцейських для супроводу кожного співробітника ТЦК.

"Ми стоїмо на блокпостах, щодня виконуємо свої обов'язки, в тому числі і непритаманні поліції функції. Ми готові допомагати, але особисто фізично поліцейські ходити роздавати повістки не будуть. Принаймні до того, поки законом не буде встановлена така норма та це не буде визначено нашим функціоналом", – сказав очільник Нацполіції.

Крім того, Вигівський висловився щодо призову поліціянтів на фронт. Він зазначив, що у разі мобілізації поліціянтів можливе погіршення кримінальної ситуації в країні. Однак, у Національній поліції стверджують, що вони підготовлені до такого розвитку подій. 

В перші дні повномасштабного вторгнення з Нацполіції відпустили всіх, хто прийняв рішення вступити до лав ЗСУ за відсутності механізму переводу до Збройних сил України.

"Тому це можливо було зробити тільки через звільнення з Нацполіції. Інші поліцейські, хто хотів воювати, - пішли до штурмової бригади "Лють", - підсумував Вигівський.

Раніше "Коментарі. Харків" писали про те, що у Харківській області проводять опитування щодо мобілізації.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися