Акція залякування: у Харкові поліція показово обшукала квартиру адвоката підозрюваного у справі Шеремета

Правоохоронці вилучали техніку та зброю в присутності дітей адвоката Леоніда Маслова, який брав участь в АТО в якості військового розвідника

Обшук у квартирі харківського адвоката Леоніда Маслова, який є одним з захисників підозрюваного у вбивстві Павла Шеремета Андрія Антоненка, розпочався о 7 ранку 4 березня. Непрохані гості – три оперативники та слідчі в присутності двох понятих 4,5 години перевертали догори дригом все помешкання юриста.

Дозвіл на обшук житла харківського адвоката видав Печерський суд, підставою стало те, що Маслов на свої сторінці в Facebook написав, що у сторони захисту є доступ до акаунта Антоненка. За словами юриста, до акаунту він заходив, щоб побудувати лінію захисту.

У слідства ж інша версія.

"Саме Маслов 04.01 по невідомій слідству причині здійснив вхід до сторінки в соціальній мережі "Вконтакте", яка належить Антоненку А. С., та міг знищити чи пошкодити інформацію, яка може представляти інтерес до кримінального провадження", - значиться в постанові суду.

picture

 "Є ухвала Печерського суду, щоб у Маслова вилучити жорсткі диски, сервери, тощо. Вилучили телефон, накопичувач – флешку, вилучили набої до зброї (у Маслова є дозвіл на користування мисливською та травматичною зброєю), та декілька "сувенірів" з фронту – куля від крупнокаліберного кулемета та деактивований "виварений" набій", - перелічує вилучене правоохоронцями захисник Маслова Віталій Галенченко.

picture

Коли захисники Антоненка вважали, що сторона обвинувачення зацікавлена в розкритті убивства Павла Шеремета, тоді силовим структурам повідомляли про всі знахідки, каже Галетченко.

"А коли ми зрозуміли, що всі докази, які надаємо – де знаходився, різниця в зрості між Антоненком та розшукуваним підозрюваним – або приховують, або підганяють під обвинувачення…Ну який сенс це все надавати, краще вже доповідати судді під час процесу", - зазначив адвокат Маслова.

Галетченко не бачить законних підстав для подальшого затримання Маслова. Юрист вважає, що метою цього обшуку в першу чергу було бажання силовиків залякати його клієнта.

"Аале це як можна налякати людину, яка ходила біля смерті? А от діти злякалися" - зазначив Галетченко.

Попри те, що в Маслова вилучили техніку, він не надав правоохоронцям доступ до акаунта Антоненка. 

picture

Власне, Маслов також прокоментував ситуацію після обшуку.

"Я – професіонал, дружина і діти – сім'я військового розвідника, отже ніякої моральної шкоди не нанесено, лише матеріальна. У мене проведено обшук на тій підставі, що я володію телефоном і акаунтами Андрія Антоненка (зі статусом спеціаліста від захисту). Все це зберігається на робочому місці адвокатів Дмитро Круговий та Vitali Galenchenko, їх обшукувати не можна, а у мене вдома нічого такого, звісно, нема. Вилучили мій телефон і усі набої, що були в сейфі - як з гумовими кулями так і 7,62х39, один (варений) патрон від ПМ та кулю КПВТ. Старий терабайтник. Все. Дешеве бичаче жлобство - прийти до свідка захисту щоб нібіто вилучити у нього речові докази захисту", - написав після обшуку Леонід Маслов на власній сторінці в Facebook.



Були під час ранкового інциденту й кумедні моменти – обшук в квартирі адвоката проводив слідчий Катинський, якого юрист обґрунтовано підозрює у злочині (ч.1 ст. 374 ККУ), про що є ухвала суду.

А ще у Маслова правоохоронці затято шукали магніти (на які могла б кріпитися саморобна бомба).

"А у мене холодильник вбудований і магнітів на ньому нема", - сміється над поліціянтами адвокат. 

Фото: Ксенія Нечипоренко



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися