Куди піти у Харкові: найцікавіші події цих вихідних

Огляд афіши в Харкові на вихідних 9 та 10 грудня

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними у Харкові. Через війну подій у місті не так багато, але є концерти, вистави, шоу. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але не ігноруйте повітряні тривоги та бережіть себе.

Океанаріум "Немо"

Океан в усі часи мав особливу силу тяжіння, він вабив і чарував. Десь там, глибоко-глибоко в його просторах, є цілий Всесвіт, повний яскравих фарб, гармонії і краси. Відвідайте океанаріум "Немо" і ви відразу потрапите в атмосферу загадок і пригод. Яскраві прісноводні, морські та океанічні риби, екзотичні і загадкові тварини з різних куточків нашої планети. На вас чекають красиві декорації, захоплюючі екскурсії, кінозал з фільмами про природу - все це дозволить вам зануритися в цей дивний і прекрасний світ морських казок.

Коли: 9, 10 грудня, 10:00

Де: дельфінарій "Немо", вул. Сумська, 35

Вартість: 300 грн

Шоу "Єдина планета" у Дельфінарії

Харківський дельфінарій запрошує всіх бажаючих ближче познайомитися з дивовижними дельфінами та іншими морськими артистами. Під час денної вистави перед глядачами виступають морський котик Боб, морський лев Алонсо, чорноморські дельфіни-афаліни Віта, Геша, Злата і Луна, а також білі кити Пломбір і Снєжка. Кожен з артистів має неповторну харизму і власний темперамент, жоден з них не залишить глядачів байдужими.

Коли: 9, 10 грудня, 12:00, 15:00, 18:00

Вартість: 400 грн

Max Tavrichesky plays The Doors

Max Tavrichesky - людина-оркестр родом з Херсона. Інструменти цього виконавця: акустична гітара, губні гармоніки, перкусія та спів. Творчий шлях музиканта триває вже понад 30 років та складається з тисяч концертів у різних країнах світу та організації блюзового руху в Україні. Зокрема, він є автором єдиного у країни міжнародного фестивалю блюзу, столичних блюз-джемів та українських турне американських та європейських майстрів жанру. Програма Макса з музикою The Doors — це не кавер-концерт, а повноцінна авторська інтерпретація музики його улюбленого гурту у блюзовому стилі.

Коли: 9 грудня, 18:00

Де:  Art-Area ДК, вул. Чернишевська, 13

Гумористичнe шоу "Roast Battle"

Вас чекає справжня битва між чотирма крутими коміками. Топ харківських коміків безпринципно просмажують один одного. Ви побачите, як вони словесно б'ють один одного по болючих місцях, знищуючи один одного, але роблять це смішно. Іншими словами, вас чекає смішне знущання один над одним від класних коміків. Роблять вони це добровільно і не ображаються один на одного.

Для вас виступають:

Денис Морозов - один з найдосвідченіших стендап-коміків. Переможець першого stand-up турніру в Харкові Humorlab Stand Cup. У вільний час працює вчителем.

Олександр Селін - напевно, найдосвідченіший комік, учасник "Розсміши коміка", "Ліги сміху" і стендап-фестивалів, подвійний фіналіст харківського турніру стенд-ап "Stand Up XL" і учасник першого в Україні стендап телепроекту "Humorlab Up Stand Wanted".

Костя Коваленко - один з найжорстокіших і найрезультативніших коміків України. Переможець шоу "Розсміши коміка" на каналі "1+1". Головний рупор Люботина в гуморі.

Даня Трач - крутий цікавий комік з великим досвідом виступів в різних місцях... Ну і трохи божевільний

Коли: 9 грудня, 19:00

Де: Нехай Так BAR,  проспект Науки, 50

Вистава "Хлібне перемир’я"

П’єса, без перебільшення, видатного харків'янина і сучасника Сергія Жадана вперше прозвучала саме зі сцени театру ім. Шевченка у виконанні автора. І от, рік потому, митець презентує її вже у вигляді вистави. Зав’язка "Хлібного перемир’я" проста: Донбас, літо 2014-го, у двох братів, Толіка й Антона, помирає мати, і вони в умовах воєнного часу шукають можливостей "по-людськи" її поховати. А далі – самі лише знаки: підірваний міст між двома частинами їхнього містечка, глухоніма жінка, яка прийшла відспівувати маму, вагітна і небіжчиця в одному домі, поштар без пошти… Здійснемо спробу декодувати все це у виставі.

Коли: 9 грудня, 15:00

Де: ЄрміловЦентр, майдан Свободи, 4

Побачення наосліп у Харкові 25+

Це як у американському кіно: 10-12 побачень за 1 вечір, відомий за фільмами "Метод Хітча", "Доктор Хаус" та іншим. Приходять хлопці та дівчата на вечірку, щоб познайомитись один з одним, знайти свою половинку, нових друзів або весело провести час. Усі сідають за столи по 2 людини (хлопець та дівчина). На знайомство у кожної пари є 5-7 хвилин. Потім дівчина залишається сидіти на місці, а хлопець переходить до наступного за номером столу. Дівчата сидять за столиками, чоловіки пересідають за сигналом ведучого заходу. У кожного учасника є своя анкета, у якій він відмічає особу протилежної статі, який (яка) йому сподобалась (сподобався). Тут Ви можете зустріти різних людей: від власника компанії до вільного художника. Бо питання відносин є актуальним для всіх незалежно від віку та доходу. Пригадуєте гру "Кохання з першого погляду"? Як і у цій грі, після вечірки Ви отримаєте повідомлення, з якого дізнаєтесь з ким співпали Ваші симпатії. Після заходу впродовж 24 годин всі отримують свої результати. У вартість квитка включені напої та фуршет.

Коли: 10 грудня, 16:00

Де: Bar-restaurant "Taco Loco", вул. Сумська 17

Вартість: 590 грн

Вистава "Стійкий олов'яний солдатик"

Вистава режисерки Оксани Дмітрієвої за казкою Ганса Крістіана Андерсена. Дивовижна історія для дошкільного, молодшого шкільного віку та дорослих. Скільки чудес у чарівному світі, що створив Ганс Крістіан Андерсен! Хто, скажімо, не знає знаменитого Оле Лукойє, який нашіптує казки, щоб діти швидше засинали? Та не менш захопливі історії розповідають казкарі Івіді, Ківіді, Клумле та Думле самим лялькам. Так-так, тим лялькам, які живуть в дитячій кімнаті. Як тільки господарі будинку лягають спати, іграшки з чарівної шафи оживають і зовсім як люди починають грати у війну, ходити в гості, танцювати на балах... Вони навіть мають свій театр, де виступають ляльки-актори. І ляльки-глядачі дивляться там улюблені казки. А найбільш вражаюча з них – про кохання стійкого олов'яного Солдатика до прекрасної Балеринки. Це, повірте, дивовижна історія!

Коли: 10 грудня, 12:00 та 15:00

Де: Art-Area ДК, вул. Чернишевська, 13

Театр Тіней TEULIS. Шоу "Твоя тінь"

Шоу для всієї родини. Театр підкорив і здивував багато світових столиць. На вас чекає оригінальне поєднання висококласної акробатики, театру, оптичних ілюзій, відмінного звукового супроводу і приголомшливих відеопроекцій. Найнезвичайніший і найзатребуваний театр сьогодні.

Коли: 10 грудня, 15:00

Де: Театрально-концертний центр, вул. Сумська, 25

Вартість: від 290 грн

Концерт GREEN GREY у Харкові

На тривалий час, рок-гурт Green Grey поставив на паузу свою діяльність у музичному просторі України. Цей час був важливим для пошуку нових сенсів, у якому хлопці віднайшли свій рок. Саме тому, зараз гурт вирушає у всеукраїнський тур під гаслом "Як ти, друже?". Це не просто спосіб висловити тривалий сум гурту за своїми фанами, а і намір познайомити їх з новими сенсами тепер вже україномовних треків. Новий сингл "Друже" — вшановує пам’ять героя України і друга гурту Green Grey, який вивозив людей з Бучі. Але в один із таких волонтерських заїздів, ворог обірвав його життя. Ця пісня про людину, яка принесла себе в жертву заради інших. Це приклад великої любові до ближніх, яку гурт береться нести як місію і данину пошани всім загиблим українцям від російської агресії. Розуміючи важливість допомоги близьким, гурт організовує збір для військових, бо турбота про тих, хто нас захищає — це наш спільний обов’язок.

Коли: 10 грудня, 18:00

Де: Шоу-ресторан "AltBier", вул. Культури, 8

Вартість: від 400 грн