Битва за універ: в ХНУ ім. Каразіна вибрали нового ректора, що обіцяла і що відомо про Тетяну Кагановську

Дочка голови ХОДА і професор планує зробити із ХНУ "класичний європейський університет"

У Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна завершилися вибори нового ректора. Переконливу перемогу за результатами підрахованих голосів отримала декан юридичного факультету Тетяна Кагановська. Про це повідомив у Facebook журналіст Юрій Ларін.


Що відомо про новоспеченого ректора і що вона пообіцяла змінити в університеті, розбиралися "Коментарі".

Тетяна Євгенівна Кагановська, професор і декан юридичного факультету. Народилася 11 жовтня 1975 року в Мелітополі. Зараз їй 46 років. Навчалася в НЮА імені Ярослава Мудрого, отримала спеціальність юриста.

З 2001 року обіймає посаду завідувача кафедрою правознавства ХНУ імені Каразіна, а в 2005 році стала незмінним деканом щойно створеного юридичного факультету. У 2014 році стала професором кафедри державно-правових дисциплін. Заслужений юрист України. Матір трьох дітей, двоє з них вчаться в ХНУ імені Каразіна.

Батьком Тетяни Кагановської є колишній голова ХОДА Євген Кушнарьов. Сім'я Кагановської має давні бізнес-зв'язки з університетом і колишнім ректором Вілем Бакіровим. Саме для Тетяни Кагановської 16 років тому був створений юридичний факультет.

"Коментарі" розповідали, що, хоча Віль Бакіров і залишив посаду ректора, він залишився керівником організаційного комітету з виборів ректора, людиною, яка повністю контролює виборчий процес.

У своїй виборчій програмі Тетяна Кагановська посилається на "Стратегію розвитку Каразінського університету на 2019-2025 роки" і обіцяє бути ефективним менеджером, який вміє залучати інвестиції і налагоджувати партнерство, формувати репутацію вузу, спілкуватися з різними соціальними верствами, іншими навчальними закладами, звертатися з ініціативами до Верховної Ради, Кабміну і Міністерства освіти і науки.

Основною метою Кагановської, згідно з її програмою, є реалізація на базі навчального закладу сучасного європейського класичного університету. Для цього вона сподівається удосконалити 6 основних принципів успішної життєдіяльності вузу: людина в університеті, освіта, наука, міжнародне партнерство, громадська і культурна місія, управління і ресурси.

У соцмережах вже дискутують щодо того, чи виконає Кагановська обіцянки своєї програми і чи зміниться щось в університеті в кращу сторону.

Із програмою новоспеченого ректора може ознайомитися кожен бажаючий на сайті університету, поки вона є у відкритому доступі.

"Коментарі" стежитимуть за тим, як змінюється університет і чи здійснюються декларації передвиборної програми Тетяни Кагановської.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися