Що в Україні буде з зимовим часом та як до нього підлаштуватися

В Україні хочуть скасувати перехід на зимовий час: для чого це необхідно

Перехід на зимовий час збільшить споживання електроенергії на 13%. На бізнес-форумі Української ради бізнесу в Києві підприємці запропонували скасувати переведення годинників на зимовий час. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію "Фактів".

Олег Гетьман, економіст і координатор експертних груп "Економічної експертної платформи", стверджує, що перехід на зимовий час збільшить споживання електроенергії на 13%, тоді як її й так не вистачає через зниження рівня генерації.

"Після переходу на зимовий час в Україні збільшується споживання електроенергії, що створює додаткове навантаження на енергосистему, яка й так працює в екстремальних умовах", – зазначає експерт.

У відповідь на це нардепка від "Слуги народу" Галина Третьякова нагадала, що в Раді двічі намагалися проголосувати за законопроєкти про скасування переходу на зимовий час, але не вистачало голосів для ухвалення рішення, адже були дискусії стосовно того, на якому часі залишатися – літньому чи зимовому. За словами депутата, у Раді готові повернутися до питання скасування сезонного часу в тому разі, якщо будуть відповідні ініціативи, зокрема – від Кабінету міністрів.

Зазначимо, що перехід на зимовий час в Україні має відбутися в останню неділю другого місяця осені, 29 жовтня 2023 року. Стрілки годинника потрібно буде перевести на годину назад.

Щоразу під час переведення годинників частина людей скаржиться на погане самопочуття.

Щоб пережити перехід на зимовий час без стрессу, потрібно дотримуватися деяких порад.

Важливо лягати спати та прокидатися в один і той самий час щодня. За тиждень до переведення годинників лягайте і вставайте раніше. Спочатку на 15 хвилин, потім на 30, а в останні два дні - на годину. Графік сну виробиться за кілька днів і ви практично не помітите перехід на зимовий час.

Якщо вам потрібно подрімати в середині дня, зробіть це трохи пізніше, ніж зазвичай, і не довше за 30 хвилин.

Перед сном гуляйте на свіжому повітрі. Якщо немає можливості, то хоча б вийдіть на півгодини на балкон.

Займайтесь приємними справами, які приносять задоволення.

Відмовтесь від спиртних напоїв, кави. Їжте корисні продукти і пийте багато води. Обирайте легку їжу, яка б не перевантажувала шлунок.

За годину до сну відкладіть усі гаджети.

Перед сном можна прийняти ванну, що розслабляє.

Щоб прокинутися вранці, прийміть контрастний душ і використовуйте гелі та мило із цитрусовими ароматами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися