Колишній поліцейський з Харківщини отримав довічне ув’язнення: що накоїв чоловік

Вперше на Харківщині експоліцеський отримав довічне увʼязнення за держзраду

За принципової позиції прокуратури вперше на Харківщині до довічного увʼязнення засуджено вже експоліцейського, який передавав для фсб рф дані про дислокації ЗСУ та правоохоронних органів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним колишнього поліцейського у державній зраді та зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 111 КК України, ч. 1 ст. 263 КК України). Йому призначено максимально можливе покарання — довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Це перший вирок у Харківській області, в якому правоохоронця засуджено до довічного увʼязнення.

Снимок.PNG

Прокурори довели, що на початку повномасштабного вторгнення рф з оперуповноваженим ГУНП в Харківській області звʼязався його брат.

Брат фігуранта — працівник фсб рф у бєлгородській області. Саме він поставив поліцейському завдання: передавати розвідувальні дані щодо місць дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ, місць знаходження представників правоохоронних органів, блокпостів у м. Харкові та Харківській області, переміщення військової техніки тощо. Поліцейський погодився на це.  

Він, використовуючи свої професійні навички, приховано фотографував вказані обʼєкти з геолокаціями та направляв брату з фсб через месенджер "Телеграм". Серед будівель, які сфотографував зрадник, були торгівельний центр у Харкові та обласне управління СБУ. 

У травні 2022 року правоохоронці затримали зрадника у Харківському районі. В його службовій машині виявили незареєстровану зброю, серед якої осколкові гранати Ф1 та РГН. 

Чоловіка було звільнено з Національної поліції України.  

У судовому засіданні держзрадник свою вину не визнав та додав, що "він нічого не робив". 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова хоче створити конкуренцію забудовникам та ріелторам в місті

Міський голова Ігор Терехов зустрівся з експертами Житлової ініціативи для Східної Європи, що реалізується під патронатом Європейської економічної комісії ООН.

Під час переговорів обговорювалися деталі розробки Концепції муніципального житла для міста. Проєкт реалізовуватиметься за фінансової підтримки Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

Як зазначив мер, внаслідок обстрілів понад 150 тис. городян втратили житло, тому сьогодні є потреба не лише у відновленні пошкоджених будинків, а й у будівництві житла. За його словами, це сприятиме поверненню харків'ян до міста.

Яку ініціативу запропонував мер Терехов – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися