У Харківській області закликають вакцинуватись: вірус продовжує ширитись

Плановий обхід робили у Чугуївському районі

З метою профілактики сказу домашніх тварин ветеринарами продовжується проведення подвірного обходу мешканців приватного сектора на території Чугуївського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДПСС у Харківській області.

У період з 11 по 17 жовтня щеплено проти сказу 575 домашніх тварин, із них 264 собаки, 311 котів: Чугуївською дільницею ветеринарної медицини щеплено проти сказу 50 домашніх тварин, з них 39 собак, 21 кіт – Чугуїв; Зміївською дільницею ветеринарної медицини щеплено проти сказу 430 домашніх тварин, з них 200 собак, 230 котів (у населених пунктах Зміївської громади: Зміїв – 23 собаки, 27 котів, село Задонецьке – 49 собак, 47 котів, село Соколове – 15 собак, 5 котів, село Бірки – 9 собак, 22 коти, с. Паськи – 34 собаки, 28 котів, село Таранівка – 32 собаки, 44 коти, село В. Гомільша – 4 собаки, 12 котів, село Тимченки – 2 собаки, село Артюхівка – 2 собак, 4 коти; Слобожанської громади: село Шелудьківка – 29 собак, 40 котів, село Омельченки – 1 собака, 1 кіт); Печенізькою дільницею ветеринарної медицини щеплено проти сказу 25 домашніх тварин, з них 12 собак, 13 котів – селище Печеніги; Вовчанською дільницею ветеринарної медицини щеплено проти сказу 70 домашніх тварин, з них 23 собаки, 47 котів (у населених пунктах Вовчанської громади: село Метайлівка – 13 собак, 22 коти, село Бугаївка – 10 собак, 25 котів).

Також щеплення можна зробити в будь-якій приватній (ліцензованій) ветеринарній лікарні, але саме в державній лікарні є можливість застосовувати безкоштовну вакцину (при цьому вартість послуги профілактичного щеплення становить 9,80 грн).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про питання безпритульних тварин у Харкові. У Близнюківській громаді проводять опитування щодо розв'язання питання безпритульних тварин, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію громади. “Друзі, нагадуємо, що до 24 жовтня триває опитування близнюківців. Громада прагне вивчити громадську думку щодо розв'язання проблеми безпритульних тварин на Близнюківщині”, - звернулися до жителів громади. У формі опитування зазначається, що останнім часом збільшилась кількість нарікань з боку жителів громади щодо розв'язання проблеми поводження з безпритульними собаками на території громади. “Це погано не тільки для чотирилапих, а й для людей. Тому, що було зафіксовано неодноразові звернення коли собаки-безхатченки нападали та лякали дорослих та дітей. Без сумніву, що така проблема не тільки в нашій громаді, вона існує майже кожному населеному пункті України”, - пояснюється у формі опитуванні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися