"Харків'яни проти щеплення від Covid-19": соціологічне дослідження

Більшість мешканців міста не хоче робили щеплення, навіть, якщо воно буде безкоштовним, не кажучи вже про придбання вакцини в аптеці

За даними опитування, яке було проведено маркетинговою компанією "УкрСоцСтандарт" (UkrSocStandart), харків'яни дуже скептично ставляться до появи в Україні вакцини від коронавірусу.

Опитування свідчить, що якщо в аптеках можна буде придбати вакцину від Covid-19 у вільному доступі, то лише 15,5% мешканців міста придбають її і зроблять собі щеплення. Якщо вакцина буде безкоштовною, то вакцинуватися погодиться ненабагато більше людей - всього 20,9% з опитаних. Сумніваються щодо платної чи безкоштовної вакцини - 20% та 17% відповідно.

11,1% респондентів скоріше придбають вакцину в аптеках, а 15,1%, можливо, і зроблять вакцинацію безкоштовно.

Категорично не згодні купляти для себе вакцини 45,5% харків'ян, а взагалі не збираються робити щеплення за будь-яких умов 39,2% респондентів.

Опитування проводилося протягом 1 - 22 лютого у різних районах Харкова. До нього були залучені 1 244 респонденти, 52,5% з яких - жінки, а 47,5% - чоловіки. Переважну частину опитаних склали люди віком від 18-24 років та старші за 65 років. Під час проведення анкетування, у кожному з районів міста обирали місця, де є найбільша пішохідна проходимість. За даними паспорту дослідження, похибка результатів опитування складає не більше 3%.

Кількість хворих на коронавірус на Харківщині постійно зростає. "Коментарі" повідомляли, що за останню добу було виявлено 188 нових хворих на Covid-19, одна людина померла. На вихідних цифри статистики виглядають значно меншими через низьку доступність та швидкість обробки тестів відповідними медичними закладами, особливо, у районних центрах.



Виктор

26 лютого 2021, 20:23

Прививки - это ЯД! Созданы для уменьшения населения Земли. Я против смероносных прививок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися