На Харківщині роблять перші щеплення від Covid-19: хто отримає вакцину першим (оновлено)

Перші вакцинації заплановані для медичних працівників і стартують вже сьогодні, є перші бажаючі

Сьогодні стартує кампанія з вакцинації на Харківщині. Вчора ввечері область отримала партію вакцини індійського виробництва, про це повідомили у Харківській обласній державній адміністрації.

30 400 доз вакцини CoviShield доставлені для проведення першої хвилі вакцинації у регіоні. Пакунки привезли на обласний аптечний склад, де зберігатимуть її у холодильниках за температури 4,7 градусів Цельсія. У першу чергу вакцину отримають медичні працівники регіону.

"Харківщина щойно отримала вакцину. Це відповідно для 15 200 медичних працівників, які будуть щеплені, є перші бажаючі. Алгоритм дії всі побачать. На сьогоднішній день це дуже своєчасно і вивірено. Ми очікуємо дуже позитивну кампанію щодо вакцинації населення проти Covid-19", - повідомив радник голови ОДА Михайло Черняк.

Щеплення необхідно буде зробити двічі, тому кількість привезених вакцин, ділиться навпіл: для однієї людини - 2 дози.

UPD. У соцмережах повідомляють, що протягом 25 лютого буде зроблено щеплення 10 лікарям екстреної медичної допомоги за бажанням.

Вакцину в регіон доставили кур'єрською логістичною компанією. До вакцини приклали і буклетики від Міністерства охорони здоров'я, у яких йдеться про те, які можуть буть реакції на вакцину, які існують протипоказання. У довідковому матеріалі наголошують, що вакцина не спричинить захворювання. Також зазначається, що після щеплення необхідно продовжувати дотримуватися протиепідемічних заходів та правил респіраторної гігієни.

picture

Харківська ОДА навіть записала відео-ролик про історичний момент отримання першої вакцини від коронавірусу на Харківщині.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що звичайні мешканці Харківщини зможуть подати онлайн-заявки на щеплення з 1 березня. Така можливість з'явиться за умови, якщо у регіон продовжуватимуть постачання вакцини.



койот

25 лютого 2021, 21:57

В центральной инфекционной больнице №22 прививаться вакциной, прошедшей только 1-ю стадию испытаний , согласились только 30 сотрудников. Не много ли ? Степанов согласился с тем , что Украина совместно с Индией будет испытывать у себя по программе 2-й и 3-й стадий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися