На Харківщині вночі з'явиться перша вакцина

Якщо вакцину дійсно привезуть, з 1 березня мешканці Харківщини зможуть подати онлайн-заявки на щеплення

Для проведення першої хвилі вакцинації на Харківщину вже вночі привезуть 30 400 доз вакцини, про це розповів заступник директора Департаменту охорони здоров’я Харківської ОДА Геннадій Бондарчук.

У рамках програми планується першочергово зробити щеплення 15 200 медичним працівникам.

"Вакцина вироблена інститутом вакцин Індії за ліцензією кампанії AstraZeneca. Найближчими днями ми очікуємо постачання цієї вакцини у Харківську область", - повідомив Бондарчук.

За його словами на Харківщині вже діють 137 пунктів для проведення щеплення, тож область повністю готова до старту кампанії з вакцинації.

Він розповів, що індійська вакцина CoviShield може зберігатися після відкриття флакону ще 6 годин при плюсовій температурі, на відміну від її західних аналогів.

За словами Бондарчука, у першу хвилю робитимуть щеплення від коронавірусу медичним працівникам мобільних бригад, працівникам закладів, які надають допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою, працівникам екстреної медичної допомоги. Коли буде доступною вакцина від різних виробників, медперсонал зможе навіть обрати, якою саме вакциною вони бажають вакцинуватися.

"Особливих вимог до проведення самої техніки вакцинації немає. Вакцинуватися потрібно двічі. Повторне щеплення робиться за 28 днів", - повідомив заступник очільника Департаменту обласного Департаменту охорони здоров'я.

Бондарчук запевнив, що у випадку, якщо Харківщина успішно отримає заплановану кількість доз вакцини, з 1 березня кожен мешканець області зможе подати онлайн-заявку на безкоштовне щеплення.

Нагадаємо, раніше харків'яни відмовилися від проведення вакцинації, незалежно від того, чи буде вона безкоштовною, чи платною. "Коментарі" розповідали, що згідно з даними соцопитування більше половини респондентів не довіряють щепленню від коронавірусу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися