У Харкові студенти створили мобільний додаток для велосипедистів

Харківські фахівці розробили додаток для велосипедистів

У Харкові команда із 17 студентів і випускників IT-спеціальностей створила і презентувала мобільний додаток для велосипедистів VeloCity. Про це розповіли на сайті громадської організації Kharkiv IT Cluster, яка займається впровадженням комплексних змін в IT-екосистему міста.

Зазначається, що додаток VeloCity показує маршрут, інших велосипедистів і карту місць, де можна відремонтувати двоколісний транспорт. За два місяці студенти розробили дизайн, прототип і план по запуску проєкту.

Керівниця проекту Анастасія Ніколаєва заявила, що основне завдання її команди - зробити Харків більш екологічним містом. Для цього вони хочуть просувати велосипеди, щоб люди відмовлялися від автомобілів.

"Для мене у проєкті було цінним те, що я розібралася в різниці між фронтенд і бекенд розробкою", - розповіла Анастасія.

ДОВІДКА. У Нідерландах 27% всіх поїздок і 25% поїздок на роботу відбувається на велосипеді. Середня відстань, яку долають на велосипеді, на людину в день складає 2,5 км. За голландці витрачають на свої велосипеди майже 1 млрд євро.

Амстердам є одним із найбільш екологічно чистих міст у світі. Він має 400 км велосипедних доріжок, і майже 40% поїздок відбувається в Амстердамі на велосипеді.

Раніше "Коментарі" розповіли, що "Укрзалізниця" відкрила для жителів і гостей Харкова два нових маршрути: один - прямо в Одесу, а другий - у Лиман Донецької області.

На свята до теплого моря Одеси призначили нічний поїзд із Харкова № 241/242. На ньому можна буде потрапити на південь 18, 22, 25 і 29 червня. З Одеси він буде повертатися 21, 24 і 28 червня.




Владимир

19 червня 2021, 11:14

Это всё хорошо, только стрёмно ездить по Харькову по дорогам, на велике.Я уже дважды попал в ДТП, по вине водителей, поэтому это утопия на данный момент.Может с годами если велосипеды приобретут тенденцию, и водители авто начнут массово пересаживаться на вело, вот тогда этот проект действительно будет востребован большинством, а так лишь единицами. Источник: https://kharkov.comments.ua/news/it/phones/7293-v-harkove-studenty-sozdali-mobilnoe-prilozheniya-dlya-velosipedistov.html © Comments.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися