Де у Харкові створять велетенський мультимедійний екран рівня Бурдж-Халіфа

Медіафасад стане унікальним в Україні та не матиме аналогів навіть у Європі

Величезний медіаекран встановлять на фасаді майбутнього ТРЦ "Планета Мол", який планують відкрити у  Харкові на Олексіївці на початку наступного року. Про деталі унікального технічного творіння розповіли у пресслужбі торгово-розважального центру.

Наразі аналогів такого екрана немає ані в Україні, ані в Європі, і розробники сподіваються, що він стане однією з прикрас та візитівок Першої столиці України.

У пресслужбі розповіли, що медіафасад будуть створювати на основі світлодіодних пікселів, які будуть вмонтовані у ламелі. Завдяки цій технології існує можливість створювати широкоформатні екрани на фасадах будівель із великою та надвеликою площею. Цю саму технологію використали й під час будівництва найбільшого хмарочоса світу - Бурдж-Халіфа.

Площа екрану складатиме 2500 квадратних метрів, він зможе демонструвати як простий текст, так і надскладні відео та динамічну графіку.


Розробники пояснюють, що унікальність фасаду, окрім самої технології пояснюється ще й тим, що сама конструкція та дизайн ТРЦ не прямокутний, а має хвилі та круглі неправильної форми кратери-віконця.

Розширення екрану складатиме 400 мм на 100 мм - це не стандартні показники, тому для демонстрації контенту буде необхідна додаткова підготовка. Для цього компанія, що займається створенням фасаду, розробляє спеціальне програмне забезпечення, яке працюватиме саме з цим екраном.

На думку архітекторів та розробників, мультимедійний фасад такого рівня ідеально відповідає концепції космічного образу нового ТРЦ.

Нагадаємо, що ТРЦ "Планета Мол" створюється на місці колишнього торговельного центру "Магелан", який був закритий у лютому 2020 року на реконструкцію. Втім власник вирішив повністю переробити проєкт, використати значно більші площі приміщень та повністю змінити застарілу концепцію закладу.

Раніше "Коментарі" розповідали, що ТЦ "Магелан" не використовував навіть 30% своїх приміщень. 



Новый

7 липня 2021, 06:59

Так медиафасад или медиаэкран , как то смешалось все

Ірина

6 липня 2021, 13:19

Парк на Плехановской откройте. Уже 3 года.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися