"Королівство слонів" - у Харківськом зоопарку створили величезний вольєр для Ауна і Тенді (фото, відео)

Новий вольєр у Харківському зоопарку у шість разів більший за колишній, максимально наближений до живої природи та має мінімум штучних бар'єрів

Слони Харківського зоопарку Аун і Тенді переселилися до свого нового вольєру, який побудували для них на заміну старого. Про те, як велетні освоюють нову територію розповіли у прес-службі KharkivZoo.

У зоопарку розповіли, що новий вольєр є складовою великого комплексу "Королівство слонів", його площа складає 1412 квадратні метри. Це у 6 разів більше, ніж попередня територія.

"Стіни вольєру декоровані скульптурним бетоном, на підлозі, встеленій піском, лежать величезні валуни. Годівниці розташовані на зразок дикої природи - у стінах та на стовбурах дерев. А самі дерева ще й виконують функцію чесалок для слонів, адже вони полюбляють почесатися об міцні дерева. Оскільки вольєр літній, на його території розташований сонце- та дощозахисний навіс із очеретяною стелею", - кажуть у зоопарку.

Новий комплекс оснащений системою гідравлічних дверей, електричних огорож. Завдяки системі ровів і водойм створюються природні бар'єри, тому у новому комплексі мінімальна кількість огорож.

Слони досліджують свої нові володіння по черзі, аби процес адаптації пройшов із найменшим стресом. Вони ретельно вивчають усю територію хоботами, а їхні вихователі заохочують підопічних до прогулянок, ховаючи у різних куточках смаколики: сіно, хліб, овочі та фрукти.

Зараз зоопарк закритий на реконструкцію. На побудову нового вольєру планували витратити 22 мільйони гривень. Коли зоопарк запрацює спостерігати за слонами відвідувачі зможуть зі спеціально обладнаної естакади з панорамним видом.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що Зоологічний міст через Клочківський узвіз планують зробити частиною ансамблю, серцем якого стане сам відреставрований зоопарк із обладнаним довкола нього парком та розважальною зоною.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися