У Харкові відкриють сучасний пішохідний міст - відомі деталі

"Зоологічний міст" побудований у 1952 році повністю змінить свій зовнішній вигляд

У Харкові до відкриття міського зоопарку планують зробити реконструкцію 70-річного Зоологічного мосту через Клочківський узвіз. Про це повідомили у прес-службі Харківської міськради.

За словами головного архітектора міста Тетяни Поліванової, старі конструкції, як зараз у жахливому стані, демонтують та замість них побудують нові. Їх виготовлення вже замовлене заводу у Дніпрі. На мосту встановлять підсвічування, нові бічні арочні конструкції, які також будуть призначені і для "тримання" мосту.

"Йде реконструкція зоопарку - найбільшого об'єкта останнього часу. Він буде мати дуже стильний і сучасний вигляд, і вся прилегла територія повинна виглядати по-новому. Будемо використовувати існуючі фундаментні конструкції, трохи їх посилимо, приведемо в належний стан і на них поставимо нову конструкцію самого моста", - повідомила архітекторка.

Також, окрім реставрації самої території зоопарку, будуть впорядковані усі входи до нього. Так, зі сторони саду імені Шевченка облаштують зоомагазини та сувенірні лавки, кафе та сучасне освітлення.

З боку Університету встановлять вхідну групу у тому ж стилі - сучасні матеріали, ліхтарі та лавки, до яких вестиме пішохідний міст.

Реконструкцію розпочнуть в травні, а завершувати будуть разом із відкриттям Харківського зоопарку.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що на Харківщині за гроші державного бюджету роблять ремонт траси Харків - Липці - Борисівка та деяких інших дорожніх ділянок в області в рамках проєкту "Велике будівництво".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися