Жирафеня Дьома з Одеси оселилося у Харківському зоопарку (подробиці, відео)

За подорожжю екзотичного малюка вулицями міста спостерігав весь Харків

Десятимісячний жираф Дем'ян, або просто Дьома, успішно приїхав до Харкова та оселився у величезному маєтку для жирафів на території Харківського зоопарку. Про пригоди маленького одесита розповіли у пресслужбі зоопарку.

Дьома вирушив з Одеси до Харкова 31 травня і наступного дня вже знайомився з харків'янами. Весь його шлях вулицями міста супроводжувався папараці, у харківських пабліках протягом дня з'являлися фото та відео очевидців про те, як в зоопарк їде жираф.

Його везли вантажівкою на величезній платформі у дерев'яному пересувному вольєрі з віконцем. Тож Дьома майже весь час спостерігав за тим, що відбувається довкола нього.

Вже на під'їздах до зоопарку Дьому перевели на меншу вантажівку, адже платформа не входила на вузенькі вулиці за габаритами. Аби перемістити вольєр з жирафою, використовували вантажний кран, а Дьома намагався у віконце поласувати стрічками, якими закріплювали його дерев'яний будиночок.

Прибувши до зоопарку Дьому одразу помістили у його "Будинок жирафа" у секції "Африканська саванна". Він радо обійшов невеликий вольєр-вітальню і без жодного остраху поласував їжею прямо з рук працівників зоопарку.


Відповідно до норм та спеціально розробленої Європейською асоціацією зоопарків та акваріумів (яка опікується Харківським зоопарком) дієтою, Дьому годуватимуть люцерновим сіном, молодими гілками дерев, льоном, яблуками, мюслями, морквою, пекінською капустою, апельсинами, цибулею - як зеленою, так і ріпчастою, вівсянкою та селерою. У якості ласощів використовуватимуть банани.

У зоопарку розповіли, що "Будинок жирафа" це величезна двоповерхова будівля з площею 816 квадратних метрів. На першому поверсі розташований відкритий вольєр та виставковий, а також зала для відвідувачів. Другий поверх переважно технічний - там розташовується вентиляція та обслуговування годівниць. На всій території вольєру є поїлки, годівниці та гумові підстилки для відпочинку тварин.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що батьками Дьоми є два жирафи з одеського біопарку Яся та Вася. Також у Дем'яна є старший братик Арсентій. Усі вони належать до рідкісного підвиду північних жираф - жирафа Ротшильда.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися