До Харкова їде жираф: у місті їх не було понад 20 років

З Одеського біопарку до Харкова їде екзотична тварина

Сьогодні, 31 травня, до Харкова їде семимісячний жираф Дем'ян із Одеського біопарку. Про це повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Зазначається, що в Одеському біопарку живуть жирафи Ротшильди, а саме пара Яся і Вася. У батьків є дворічне жирафеня Арсентій і Дем'ян, який народився минулого року. Останнього і везуть до Харкова.

Варто зазначити, що в Харкові жирафів не було вже понад 20 років. Останній Араміс помер ще у 2000 році. Йому було 10 років. Араміса привезли до Харкова, коли йому було всього 2 роки.

Вже тоді фахівці виявили у нього захворювання суглобів, яким страждають практично усі жирафи, які живуть у неволі. Вилікувати Араміса так і не вдалося. Одного разу він намагався піднятися і порвав зв'язки, а через кілька днів - помер.

Також у прес-службі зазначили, що вчора, 30 травня, у ще закритий Харківський зоопарк пустили сім'ї співробітників КП "Харківблагоустрій". Відвідувачі пройшли по території зоосаду, відвідали зони "Планета мавп", "Дика Австралія" і новий слонівник.

Раніше "Коментарі" розповідали, що "Харківський зоологічний парк" збирається реконструювати гараж у Харківському зоопарку за 13 мільйонів 800 тисяч гривень.

У ХАЦ зазначили, що ще у 2020 році зоопарк проводив тендер на реконструкцію гаража. Тоді вартість договору склала 7 мільйонів 470 тисяч гривень і його підписали з ТОВ "Будівельна фірма Промтекс". Договір уже закрили. Дивно, що за рік вартість ремонту збільшилася удвічі. За даними ХАЦ, загальна вартість може скласти 21 мільйон гривень.



Владимир

1 червня 2021, 10:49

и к чему такая стоимость реконструкции гаража, что его будут облицовывать мрамором, зеркалами? Что все подъезды, крыши, дороги отремонтированы? Или у кого-то пробелы в карманах?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися