У Харкові дітлахи закликали до здорового способу життя та порятунку Землі

Проєкти, які запропонували школярі, будуть допрацьовані та впроваджені

Харківські школярі взяли участь у міському конкурсі, який проводять вже десять років поспіль "Харків очима небайдужих дітей". Про те, які ініціативи запропонували діти та як відбувався конкурс, розповіли у пресслужбі Харківської міськради.

Взяти участь у змаганні могли учні з 3 по 6 класи й запропонувати свої проєкти та ініціативи у двох номінаціях. Для молодших дітлахів - "Харків - місто щастя і добра", а для старших - "Харків - мої крила".

Школярам запропонували помріяти про те, яким би вони хотіли бачити свій ідеальний Харків, та запропонувати проєкти, які могли б бути реалізовані або самостійно, або за сприяння шкільної або міської адміністрації.

Серед ідей, які запропонували учні шкіл на конкурс, були пропозиції зі сфер здорового харчування, екології, мистецтва, безпеки в інтернеті, здорового способу життя, боротьби з булінгом, а також деякі технічні новації.

Учні презентували макети та детальні плани із впровадження своїх ініціатив. Допомагали у розробці проєктів дітлахам їхні вчителі та адміністрація освітніх закладів.

Багато учнів з різних шкіл із задоволенням долучилися до участі у конкурсі й представили 60 проєктів - деякі індивідуальні, а деякі - групові у співавторстві зі своїми однокласниками та друзями. Переможцями стали автори 21 проєкту, серед яких - "Розумний світлофор" - діти запропонували розробити проєкт світлофору на сонячних батареях. "Ми за корисні сніданки", "Безпека дітей у мережі Інтернет", "Фіто-QRкоди. Зелене місто Харків", "Помічник шкільного офіцера поліції" та багато інших.

Під час підбиття підсумків конкурсу для учасників було проведено квест "Подорож рідним містом". Його проводили у пришкільному таборі школи № 162.

Переможці з кращими проєктами отримали подарунки, а у Харківській міськраді пообіцяли доопрацювати ініціативи та розпочати їхнє впровадження.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що незабаром кожен харків'янин, включно з наймолодшими школярами, отримає пільгову "Картку харків'янина".



Джерело: https://www.city.kharkov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися