У Харківській області в екопарку новонароджене зебреня вперше вийшло на прогулянку з мамою (відео)

Смугастій дівчинці ледь виповнився місяць і вона ще не має власного імені

На початку червня у родині двох зебр Мартіна та Марті народилася смугаста донечка. У неї міцне здоров'я, і днями вона вперше вийшла на прогулянку у супроводі мами й тата. Про те, як живе родина зебр розповіли у пресслужбі Фельдман Екопарку.

Смугаста малеча - донечка найперших зебр екопарку. Після свого народження місяць вона разом із мамою перебували у карантині, аби здоров'ю зебреняти ніщо не загрожувало, а вона сама могла зміцніти та адаптуватися.

Тепер, коли вона вже трохи підросла, співробітники екопарку - куратори зебр дозволили родині приєднатися до своїх родичів.

Окрім Мартіна Марті та їхньої новонародженої донечки, у табуні є ще одна родина з самця та самиці, а нещодавно з Риги за обміном приїхали ще двоє самиць - мама-зебра та її донька-підліток.

Дорослі зебри з малечею живуть мирно, адже за порядком у їхній спільноти слідкують самці.

У пресслужбі мультикомплексу показали кілька фотографій зебреняти, коли вона ще жила у карантині та потроху дорослішала. На першому фото видно малесеньку пухнасту кульку замість хвостика, яка поступово збільшується на подальших фото.

А на відео, яке зняте вже після карантину на прогулянці, видно вже довгий, майже дорослий хвіст і веселий характер малечі.


Імені смугаста дівчинка ще не має. За традицією екопарку новонародженим звірятам їх обирають відвідувачі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у харківському зоопарку оселилося жирафеня Дьома, яке приїхало у Харків з Одеси. Для жирафа розробили спеціальну дієту, яка погоджена із Європейською асоціацією зоопарків та акваріумів, що опікується відбудовою харківського зоопарку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися