Чому зносять новенький урбан парк на Холодній горі у Харкові (фото)

На території Холодногірського скверу демонтували вже майже всі конструкції та треки

У Харкові на Холодній горі почали розбирати сквер з облаштованими у ньому скейтпарком та майданчиками для вуличних видів спорту. Про це розповідають у харківських каналах Telegram.

Очевидці розповідають, що у Холодногірському сквері приватна компанія, яка займалася облаштуванням "урбан-майданчиків" почала розбирати встановлені ними конструкції.

picture

Місцевим жителям пояснили, що такі заходи вжиті через чисельні скарги мешканців прилеглих до території скверу будинків. Через близьке розташування скверу до житлового масиву, звуки від скейтів, велосипедів та заняття іншими видами вуличного спорту створюють сильний шум та галас і заважали жителям.

Через це адміністрація району прийняла проміжне рішення про перенесення конструкцій урбан парку. Остаточне рішення буде прийняте після проведення громадських слухань у п'ятницю 16 липня. Попередньо вони заплановані на 18:00. Під час них плануються обговорення функціонування урбан парку у Холодногірському сквері та можливі варіанти його перенесення в інше місце. Під час слухань також відбудуться збори підписів.

Ймовірним місцем для перенесення майданчиків для вуличних видів спорту є парк "Юність", який наразі перебуває на реконструкції і має відкритися 23 серпня.

Нагадаємо, урбан парк у Холодногірському сквері відкрили у вересні минулого року.

Раніше "Коментарі" розповідали, що у Харкові відбулося урочисте відкриття вже четвертого в місті та найбільшого в Україні урбан парку. Його відкрили на Салтівці та одразу ж у день відкриття провели там масштабні змагання з усіх можливих вуличних видів спорту. Не обійшлося й без ексцесів - протягом перших кількох годин роботи парку, дітлахи зламали гойдалки для дітей з обмеженими можливостями, які також були облаштовані на території урбан парку.



Джерело: https://t.me/hueviykharkov

Ирина

17 липня 2021, 05:22

Тут всё так красиво рассуждают,Что она никому не мешает.У меня окна выходят прямо на эту площадку,кондёра у меня нет.Открываю окна и с утра до позднего вечера ГУП И ГЭП.На площадке тушат свет в 22.00 это никого не останавливает. Это спальный район.Здесь такого не должно быть.Было футбольное поле никому не мешало.Там никто не бегал круглосуточно.Парк Юность не так далеко.И там эту хрень логичней было б поставить изначально.

Анастасия

16 липня 2021, 20:41

Пусть тогда школьный двор на Садовом 10а уберут, а то дибилы футболисты играют до 1 часа ночи и с 4х утра

Сергей

16 липня 2021, 11:09

Я так понял, что кому-то делать нечего и занимается ерундой. Вы посмотрите как преобразился парк, щебетанье ребятишек, Я и не думал, что они есть в таком количестве, а площадка своим звуком была как ударник в мелодии и вдруг монтировать?! Это что, реклама своего рода? Я живу рядом, в сквере и мне он ни капли не мешает!

Nata

16 липня 2021, 09:48

Пусть администрация района обратит внимание на проблемы детского отдыха а не на установку киосков вдоль проезжей части на Волонтерский, влизи школ.

Nata

16 липня 2021, 09:44

А почему Урбан площадку не перенести за территорию СОШ N152 на пустырь, между школой и автостоянкой, места достаточно и жилые дома далеко.

Никита

16 липня 2021, 09:40

Прошу прощения за мат не сдержался

Никита

16 липня 2021, 09:38

Бля норм типо лучше чем шумят и катаются (заниматься спортом) луче ходят пьют и курят ? Типо чем мешаю это место предназначено для катания оно для этого построено.

Вадила

15 липня 2021, 22:47

Тем, которые жалуются- вечно будет все не так... А градоначальники хайпанули на установке всего этого, теперь хайпанули на демонтаже. И монтаже на новом месте, конечно, тоже. Приедет седой накануне выборов и торжественно откроет урбан

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися