Як проходило відкриття урбан парку в Харкові - вуличні змагання та зламані гойдалки (фото, відео)

Під час змагань на відкритті вже четвертого в місті урбан парку не обійшлося без ексцесів

У Харкові відкрили найбільший урбан парк в Україні.  Урочисте відкриття тривало цілий день, проводилися змагання та розважальні заходи. Не обійшлося і без втрат. Фото та відео спортивного дня вуличних культур публікували користувачі соцмереж та харківські пабліки.

Урбан парк на Героїв Праці на Салтівці - вже четвертий в місті та поки найбільший в Україні. Схожі майданчики є у Молодіжному парку, у Холодногірському сквері та на бульварі Юрьєва.

Головною родзинкою свята зробили об'єднання офіційного відкриття із проведенням змагань Street Culture Games 2021. Для "батлів" задіяли не лише усі наявні на території парку майданчик, але й увесь вільний простір, адже учасників, які бажали продемонструвати свої навички у різних видах вуличного спорту, виявилося дуже багато.

Основні змагання проходили на локаціях з клайбингу, воркауту, стрітболу, паркуру, панна-футболу, самокатів, роликів, фрістайлу та графіті.

На свято прийшли дуже багато харків'ян, в першу чергу, спортсменів та дітей. Зокрема, діти стали причиною сумної події під час розваг. На одному з майданчиків було облаштовано гойдалки для дітей з обмеженими можливостями, вони являють собою широку платформу, на якій може вільно розміститися візочок. Втім, дітлахи вирішили, що можуть використовувати цю гойдалку  як розвагу для великої компанії, та гойдалися повилазивши туди вдесятьох. За кілька годин конструкція не витримала ваги та зламалася.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що відкриття парку кілька разів переносили. Початково його хотіли відкрити аж у грудні, коли займатися більшість видів вуличного спорту майже неможливо.



Настя

17 липня 2021, 21:01

Мила, а вы на фотографиях не видите, что качели ПОЛНОСТЬЮ покрыты знаками человечка в инвалидном кресле? ладно дети, а родители значение знака уж должны знать

Мила

14 липня 2021, 08:33

Чтобы говорить о детях-дикарях, хочу спросить: а как были информированы дети и их родители, что это особенные качели? И вопрос к исполнителям: а на какой вес рассчитаны качели и где информация об этом?

Маркиза

13 липня 2021, 19:05

Подростающее общество дибилов не понимающие ничего

Александр

13 липня 2021, 13:45

Как можно заниматься силовыми видами спортом без силовых тренажёров, которых там нет и даже не предусмотрено проектом? Это бред!!!

Юлия

13 липня 2021, 13:41

Слава Богу, что дети-инвалиды не опробовали эту качель. Если у нее такой малый запас прочности, то она опасна. Прочность должна быть расчитана с учётом дураков

Ктото

13 липня 2021, 09:27

Что такое "качеля"?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися