У Харкові виступив всесвітньо-відомий віолончеліст та відкрив "Французьку весну"

Концерт київського оркестру та французького віолончеліста відкрив одразу два Фестивалі

У Харківській філармонії відбувся концерт відомого французького віолончеліста, він офіційно відкрив 17-й щорічний фестиваль "Французька весна" в Україні. Також він став своєрідним "промо" до Харківського весняного фестивалю класичної музики "Kharkiv Music Fest". Про це повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Французький музикант Готьє Капюсон виступав у супроводі київського оркестру "New Era Orchestra" та під керівництвом диригента Тетяни Калініченко.

Музиканти подарували глядачам класичні витвори мистецтва авторства Йозефа Гайдна - концерт для віолончелі з оркестром №1 та Людвіга ван Бетховена - Симфонію №7 ля мажор.

Французький віолончеліст є одним з найкращих амбасадорів цього музичного інструменту у ХХІ столітті, він виступає з концертами у всьому світі та працює з найвидатнішими диригентами та світовими виконавцями. У цьому році він виступатиме з Чеським філармонічним оркестром, Мюнхенською філармонією, Чиказьким симфонічним оркестром, Паризьким оркестром.

Цього разу він виступав із київським колективом New Era Orchestra, який є незалежним українським оркестром, що протягом 13 років свого існування став одним з найбільш знакових музичних колективів країни.

Цей концерт організатори KharkivMusicFest-2021 включили до програми фестивалю, який розпочнеться через два тижні. За їхніми словами виступ віолончеліста дає можливість зануритися у фестивальну атмосферу та ознайомитися із програмою всіх проєктів фестивалю. Офіційне відкриття фестивалю відбудеться 7 квітня із виступом "Фестивального оркестру", який щороку має унікальний склад музикантів з кращих оркестрів та камерних колективів України та інших країн.

У рамках другого фестивалю - "Французька весна" - виступ французького віолончеліста став першим у низці з 50 заходів, які відбуватимуться по всій Україні. До програми входять концерти, кінопокази, фотовиставки, зустрічі з художниками. Офіційне відкриття відбулося у Харкові, далі фестиваль подорожуватиме Україною із зупинками в Києві, Дніпрі, Івано-Франківську, Львові, Рівному та Запоріжжі.

Фестиваль "Французька весна" відбувається щорічно, проте минулого року він був скасований через пандемію.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про виставку харківської художниці, на якій була представлена дивовижна експозиція з записів, нарисів, строк віршів, маленьких ескізів та розкладів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися