Де у Харкові можна пограти на піаніно просто неба: локації Kharkiv Music Fest 2021

Фортепіано встановлені на вулицях міста, і виконати музичний твір на ньому може кожен бажаючий

У Харкові в рамках фестивалю Kharkiv Music Fest 2021 стартував проєкт ArtPiano, в рамках якого на вулицях міста встановили 10 музичних інструментів, розмальованих дивовижними візерунками. Про деталі акції, а також локації "фортепіанних майданчиків" розповіли на сторінці Фестивалю у Facebook.

"Наповнюємо місто яскравими барвами", - заявили організатори фестивалю і поділилися десятьма адресами, де розташували свої розмальовані фортепіано.

Кожен бажаючий може прийти туди і виконати музичний твір та поборотися за визнання слухачами з іншими музикантами, або просто зіграти для душі.

Фортепіано можна знайти у таких місцях:

Парк Шевченка
ТЦ Французький бульвар
Історичний музей
Центральний загс
Саржин яр
м. Архітектора Бекетова
Театр юного глядача
Сквер Стрілка на Лопанській набережній
м. Університет
Сквер біля Держпрому

Це вже не перший проєкт ArtPiano, який проводять у місті організатори фестивалю. У минулі роки харків'яни із задоволенням використовували можливість просто підійти до інструменту на вулиці та заграти.


Інструменти організаторам віддають місцеві жителі - у когось старе фортепіано стоїть роками, а на проєкті ArtPiano, йому дають нове життя. Справжні художники розписують корпуси музичних інструментів і створюють з них витвори музично-художнього мистецтва.

Натхнення для організації ArtPiano організатори фестивалю взяли у всесвітнього проєкту "Play me, I’m yours", який вже протягом 10 років існує на вулицях більше ніж 60 міст світу.

У Харкові проєкт покликаний залучити мешканців до активності та відповідальності за своє довколишнє міське середовище, та зробити класичну музику і мистецтво доступними та сучасними.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові на вулиці Полтавський шлях планують відкрити новий сквер, який отримає назву "Сквер мислителів", у ньому буде розташована велика скульптурна композиція.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися