Як пов'язана із Харковом нова пісня Океану Ельзи, присвячена дітям

Разом із реперкою alyona alyona Святослав Вакарчук записав дві версії пісні на вірші Сергія Жадана

Океан Ельзи спільно з alyona alyona записали пісню до Дня захисту дітей. Вона присвячена українським дітям, тим, хто постраждав через війну на сході, збройні конфлікти та теракти. Прем'єра пісні та кліпу відбулася на офіційних сторінках музикантів у соцмережах та стрімінгових сервісах.

Ідея записати пісню початково належить харківському письменнику та музиканту Сергію Жадану. Саме його вірш, присвячений пам'яті трагічно загиблого у Харкові у 2015 році на Марші Єдності юнака Данила Дідика, став основним текстом пісні, яку записали виконавці.

Сергій запропонував Святославу Вакарчуку написати пісню на цей вірш, а той своєю чергою - показав проєкт співачці alyona alyona,  їй слова і музика глибоко запали в душу і вона додала свій внесок - дописала текст - реперську частину.

У результаті шанувальники отримали одразу дві версії пісні, із приголомшливим текстом і пронизливим змістом. Одна версія - у стилі Океану Ельзи - у кліпі на неї знялися діти з Лисичанську, які пережили у своєму дитинстві жахіття війни.


Друга версія - більш лірична. В основу кліпу покладені дитячі малюнки та слова самої пісні, які наче викарбовуються у слухача в душі.


Автори проєкту відзначають, що присвятили пісню дітям, та дорослим, які мають пам'ятати, що діти беззахисні перед жорстокими вчинками та безвідповідальними рішеннями дорослих.

Нагадаємо, Данило Дідик був харківським активістом та брав участь у Марші Єдності у лютому 2015 року. Під час мирної ходи поблизу Харківського палацу спорту пролунав вибух, внаслідок якого загинули 4 особи, в тому числі у 15-річний Даня.

Раніше "Коментарі" розповідали, що у Харкові запланований концерт переможця Євробачення-2017, португалець приїде у місто 22 червня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися