У Харкові на KharkivMusicFest виступатимуть всесвітньовідомі маленькі музиканти (деталі)

Найменшому музикантові виповнилося всього 10 років

У Харкові вже кілька місяців триває найяскравіша щорічна музична подія KharkivMusicFest. Організатори влаштовують для глядачів справжні сюрпризи та цікаві дійства. У рамках фестивалю виступають найталановитіші митці з усієї України та світу. Не обійшли увагою на цьогорічному заході й дітей. У Харкові вже добре відомий Дитячий симфонічний оркестр Фестивалю. Про те, як виступатимуть талановиті малюки цього року, розповіли організатори заходу.

До складу Дитячого оркестру вже кілька років поспіль входять обдаровані діти різного віку. Наймолодшому члену оркестру всього 10 років. Старшому - 18. Цього року до харківських маленьких музикантів доєднаються юнаки та дівчата з усієї України.

Концерт заплановано на 11 червня. Разом з оркестром виступатиме видатна піаністка Христина Михайличенко. Вона відома на весь світ своїми талантами та встигла виступити вже у багатьох країнах. Христина давала концерти у Світовому банку, у Нью-Йорку, Парижі, Брюселі, Брюгге, Відні, Стамбулі та перемагала у десятках Міжнародних конкурсів. Дівчина, навіть двічі отримала звання найяскравішого підлітка року за визначні досягнення.

Слухачів у Харкові Христина порадує Фортепіанним концертом Моцарта №23 Ля Мажор.

Також на концерті Дитячий оркестр зіграє твори Бетховена та інших класичних композиторів. Окрему увагу приділять творчості Сергія Борткевича, який був тісно пов'язаний із Харківським життям.

Диригентом дивовижного оркестру буде Німецький метр Віталій Алексейонок. Наразі він є головним диригентом оркестру Мюнхенського університету. Зараз він працює над постановкою опери Чайковського у театрі Відня.

Концерт проходитиме в Органній залі Харківської філармонії і триватиме півтори години.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що організатори фестивалю реалізували проєкт ArtPiano, та встановили на 10 локаціях у різних куточках Харкова старі фортепіано, які розфарбували у справжні витвори мистецтва харківські художники. Зіграти на такому інструменті просто неба може кожен бажаючий.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися