Це потрібно знати та застосовувати кожному: топ-5 важливих порад

Кожному потрібно навчитися контролювати стрес та “вимикати” його

Жителі Харкова та області другий рік живуть у постійному стресі. Ворожі обстріли, загрози для життя та здоров'я призводять до перенапруження. Як негайно розслабитися, коли рівень стресу стає занадто високим, радять іноземні спеціалісти, пишуть “Коментарі. Харків”.

Як керувати високим рівнем стресу в повсякденному житті та вимикати його до того, як надмірний стрес виведе нас з ладу, радять спеціалісти:

1. Знайдіть спокій у теперішньому часі. Зробіть все можливе, щоб зосередитися на "тут і зараз", на теперішньому моменті. Відчуйте своє тіло тут і зараз. Подивіться на предмети навколо вас. Доторкніться до столу, кавової чашки або предмету що стоїть перед вами. Зробіть це і тричі глибоко вдихніть носом і видихніть ротом. Це допоможе вашому мозку деактивувати реакцію "бий або тікай", яка викликає відчуття стресу.

Коли ви зможете заспокоїтися, то побачите, що справи “підуть більш спокійно”. Ще одна порада: не думайте про весь список справ одразу. Зосередьтеся на одному кроці за раз, і ви відчуєте себе спокійніше. Це може потребувати певної практики, але воно того варте.

2. Перетворіть стрес на хмари. Коли відчувається стрес, секрет полягає в тому, щоб відпустити його і не ускладнювати собі життя. Уявіть, що ваші стресори - це хмари, що пропливають повз вас. Помічайте їх, але не дозволяйте їм затягнути все небо. Зробіть крок назад, вдихніть і пам'ятайте, що в загальному плані сьогоднішній хаос - це лише мить.

Уявіть свій розум як спокійне озеро, а стреси - як камінчики. Звичайно, вони створюють брижі, але ці брижі не будуть тривати вічно. Дозвольте воді заспокоїтися, зосередившись на своєму диханні, знайшовши свій центр і усвідомивши, що стрес тимчасовий, як хмари, що пропливають у небі.

Справжня стійкість - це не перемога над стресом. Вона полягає в тому, щоб змінити те, як ви з ним справляєтеся. Прийміть припливи та відливи, знаючи, що навіть у найважчі часи є місце для зростання.

3. Позбудьтеся "обов'язкових справ". Найпростіший спосіб розслабитися, коли стрес стає надто високим, - відпустити "обов'язкові справи".

Якщо обов'язкові справи заважають або затягують, складіть пріоритетний список з не більше ніж 4-5 конкретних дій і відкладіть його вбік. Поверніться до нього наприкінці тижня. З часом "must-do" зміщуються або слабшають.

Коли ви повинні зробити щось важливе або термінове, оберіть одну справу, яку почніть робити щодня, і присвятіть їй 15 хвилин.

Звісно, з'ясуйте, хто хоче і може вам допомогти.

4. Перенаправте свій фокус на радість. Замість того, щоб губитися у стресі, зосередьтеся на вдячності. За що у вашому житті ви найбільше вдячні? За дитину, партнера чи родича? Можливо, домашній улюбленець чи друг? Нагадування собі про позитивні, радісні аспекти вашого життя допоможе вам зменшити стрес через поточні труднощі, з якими ви стикаєтесь.

5. Зробіть це ритуалом. Найпростіший спосіб розслабитися, коли стрес стає високим, - це персоналізований ритуал догляду за собою, заснований на вашому розумі, тілі та душі.

Справжній успішний шлях завжди проактивний і персоналізований. Одним з таких методів може бути використання афірмацій та цілющих чисел.

Афірмації - це позитивні слова, які допомагають створити позитивний контекст на підсвідомому рівні та дають можливість людині розслабитися і заспокоїтися. Практику використання афірмацій можна синергетично поєднувати зі звукотерапією. Ви можете слухати музику, щоб розслабитися.

Раніше “Коментарі. Харків” повідомляли, які поради дали людям зірки



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися