Що потрібно знати про важливий символ шлюбу

Обручка – це символ вірності, любові та єднання чоловіка і жінки, а не талісман чи амулет

Вінчальні обручки є символом поєднання двох людей у Таїнстві Шлюбу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Православної церкви України. 

Одним із матеріальних символів вінчання є обручки. Вони з давніх-давен символізують вічність, адже не мають ні початку, ні кінця. Коло обручок символізує безкінечну вічну любов, якої має прагнути подружжя.

Традиційним є використання обручок без каменів і прикрас, однак різноманітне оздоблення не заборонено. Для вінчання не має ніякого значення метал, з якого виготовлені обручки.  Так само як не має значення: однакові обручки чи ні – головне те, що вони символізують, а також віра і любов подружжя.

Люди вірять, що втрата вінчальної обручки є недобрим знаком, провісником розлучення. У Православній церкві запевняють, що таке переконання є помилковим, воно суперечить християнській вірі. 

У ПЦУ радять, якщо загубили обручку – придбайте собі нову і попросіть священника, щоб її благословив. Те саме стосується і випадку, якщо ваш вінчальний перстень став непридатним для використання (став малим чи великим, зламався тощо). “Ви завжди можете замінити його на новий, який потрібно освятити в храмі та носити. Церква також не вбачає нічого поганого, якщо обручку з певних причин носять не на руці, а на ланцюжку на шиї, або якщо батьки її дарують чи передають своїм дітям у спадок”, - зазначають у ПЦУ.

Також варто пам'ятати, що обручка – це символ вірності, любові та єднання чоловіка і жінки, а не талісман чи амулет. Тож міцність родини залежить лише від самого подружжя, від праці чоловіка та дружини над стосунками, від щирості почуттів, вірності та чесності. 

“А обручка може лише допомагати їм як нагадування про подружні обітниці та прагнення”, - зауважили в ПЦУ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, де жителі Харкова можуть зареєструвати шлюб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися