Будівлі, архітектори, пам'ятники: де можна відчути подих Польщі у Харкові

Нова екскурсія, яку пропонує польське консульство та місто, розрахована не тільки на туристів, але й на харків'ян, які хочуть дізнатися більше про внесок поляків у розвиток Харкова

У Харкові Генеральне консульство Польщі та міськрада розробили офіційний міський екскурсійний маршрут, присвячений польським мотивам, про це повідомляє прес-служба мерії.

Нова туристична екскурсія "Польський Харків" присвячена знаковим місцям у місті, які тим чи іншим чином пов'язані із польською спадщиною: десь жили відомі поляки, десь працювали, десь розвивали місто, а десь - помирали.

"Ми включаємо туди об'єкти, пов'язані з поляками, які зробили архітектурний внесок у розвиток міста. У маршрути ввійдуть дипломатичні будівлі, а також інші локації, такі як, наприклад, Меморіал жертвам тоталітаризму в П'ятихатках", - повідомляють у Департаменті міжнародного співробітництва.

В рамках екскурсії розроблено три маршрути: один повністю пішохідний та два автобусно-пішохідних. Автори екскурсій вважають, що прогулянки будуть цікавими не лише туристам, але й місцевим жителям, адже до них включено багато інформації, яка є маловідомою, але пізнавальною. Маршрути включають більше десятка об'єктів, в том числі римо-католицький костел Собор Успіння Пресвятої Діви Марії. Тривалість екскурсії - приблизно 3 години.

Нові екскурсії планують популяризувати через Міський туристично-інформаційний центр. Вони розробляються в рамках проєкту "Харків дипломатичний" спільно з польським консульством та Генеральним консулом Польщі в Харкові.

Нещодавно "Коментарі" повідомляли, що 8 березня у Харкові відбудеться урочиста хода, на яку вийдуть жінки, аби підтримати своїх колег, які працюють у сфері охорони здоров'я та докладають зусиль для боротьби проти коронавірусу. Організатором виступить ГО "Сфера", яка займається захистом прав жінок та ЛГБТ+ спільноти.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися