Харків'янам показали, як виглядатиме оглядовий майданчик на даху Держпрому (фото)

Підніматися на дах відвідувачі будуть на старовинному ліфті, а на підлозу покладуть плитку, ідентичну тій, якою оздобили будівлю у 20-х роках минулого століття

На даху КП "Держпром" вже до кінця липня буде побудовано великий оглядовий майданчик. Фото проєкту майбутньої пам'ятки Харкова директор установи показав "Об'єктиву".

Для бажаючих подивитися на Харків з висоти пташиного польоту будуть доступні два майданчики: закритий і просто неба.

Перш ніж вийти на відкриту ділянку, відвідувачі ліфтом дістаються до заскленого приміщення. Там запланували зробити прозору скляну підлогу, а іншу плитку замовили для виготовлення Харківському плитковому заводу, щоб там її зробили такою ж, яка була покладена під час будівництва споруди.

Оскільки будівля Держпрому є пам'яткою архітектури, просто так взяти і зробити ремонт там не можна. Із дозволеного - лише коштовна реставрація.

Для підйому на оглядовий майданчик спеціально придбали ліфт, також аутентичний - саме таким його обладнали у ті часи, коли Держпром лише побудували.

Ззовні на відкритому майданчику планують покласти сіру плитку, а край даху убезпечити, встановивши на ньому скляні бильця.

picture

Вентиляційні шахти, які виходять на поверхню будівлі, декоративно вмонтують у дизайн та облаштують довкола них дерев'яні лавки для відпочинку.

На майданчику також встановлять бінокль для огляду міста Харків з висоти 63 метри над землею.

Відповідний тендер на проведення реставраційних і ремонтних робіт відбувся 5 квітня. "Коментарі" повідомляли, що лише на обладнання зовнішньої частини майданчик збираються витратити 4 мільйони 925 тисяч гривень. Ще 15 мільйонів заплановано на реставрацію сходів, ліфту та внутрішніх приміщень, пов'язаних із оглядовим майданчиком.



путин

30 квітня 2021, 08:26

нахуй оно нуна

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися