Харків'янам розповіли, як і коли можна буде потрапити у Грецію (міста та правила)

З червня харків'янам будуть доступні відразу два маршрути. Потрапити до Греції можна буде лише за дотримання певних правил

Греція стала ще однією доступною для відпочинку українцям країною світу. Дозвіл на в'їзд до Греції почав діяти з 14 травня згідно з рішенням грецького уряду. Про умови подорожей до країни еллінів та доступні харків'янам маршрути йдеться на сайті аеропорту "Харків".

Наразі з Харківського міжнародного аеропорту у різні куточки Греції відкрито 3 офіційні маршрути: до Іракліону, Салоніків і Родосу. Втім, попри офіційний дозвіл на в'їзд українцям, поки було поновлено лише два з них - до Іракліону та Салоніків.

У Салоніки харків'яни зможуть вирушити вже починаючи з 11 червня. Рейс виконуватиметься раз на тиждень грецькою авіакомпанією Ellinair. Цей маршрут є сезонним і скористатися ним можна буде до 1 жовтня. У дорозі рейс перебуває дві з половиною години, а вартість квитка, у яку входить і багаж, складає приблизно 5 тисяч гривень.

До Іракліону з Харкова можна буде потрапити з 23 червня. Це буде рейс українського лоукостера. Він перевозитиме пасажирів двічі на тиждень аж до 6 жовтня. Тривалість перельоту складає 3 години. Квитки на прямий рейс можна придбати трохи більше ніж за 4 тисячі гривень, додатково доведеться заплатити за багаж.

Для того, аби уникнути проблем під час подорожі, в українському посольстві у Греції рекомендували дотримуватися кількох правил:

1. Заповнити електронну форму, яка розміщена на грецькому сайті для туристів, за 24 години до візиту.
2. Взяти з собою один із документів, який засвідчує відсутність захворювання на коронавірус: результат ПЛР-тесту англійською не старший за 72 години, сертифікат про вакцинацію не пізніше 14 днів до в'їзду або довідки про перенесений коронавірус чи наявність антитіл - не старші за 9 місяців.

Такі умови в'їзду не поширюються лише на малюків, молодших за 5 років. Також у посольстві попередили, що в аеропортах Греції вибірково можуть провести тести на антиген до SARS-CoV-2 й у разі його позитивного результату відправити на карантин на 2 тижні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що харків'яни вже кілька днів не можуть дочекатися свого літака з грецького Кіпру. Авіаперевізник не пояснює причин затримки та обіцяє доправити людей в Україну 18 травня.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися