У 50 разів більше за норму - у якій з водойм Харківської області знайшли кишкову паличку

Перелік небезпечних для купання пляжів поповнився ще однією водоймою

У Лозівському районі, у водоймі, розташованої у селі Братолюбівка, було виявлено понаднормову кількість лактопозитивних кишкових паличок. Про це свідчать дослідження, які проводили у Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я.

Спеціалісти брали проби води поверхневої водойми для проведення санітарно-мікробіологічних досліджень. У результаті проведеного аналізу було виявлено перевищення норми наявності кишкових паличок у майже 50 разів. Так нормальною кількістю вважається 5000 на літр води. Однак на території пляжу та зони купання було знайдено 240 тисяч паличок на літр.

У зв'язку з цим водойма була визнана небезпечною для купання та відвідування з метою відпочинку.

Окрім цього, у пресслужбі установи нагадали, що залишаються небезпечними для купання через перевищення норми кишкових паличок і інші водойми області: акваторія Журавлівського гідропарку, Петренківська та Безлюдівська водойми, річка Берестова у Краснограді та Зачепилівці, харківське Основ'янське озеро, ставок на пляжі "Комсомольський" біля Кегичівки.

Також не рекомендують використовувати для купання Петренківське водоймище у Харкові, у Богодухові — ставок "Копань", річку Уди у Золочеві — там були раніше виявлені антигени ротавірусів у воді. У річці Уди, окрім цього наявні й віруси гепатиту A, а у Сіверському Донці в Ізюмі знайдені сальмонели.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що найбільш безпечними для відпочивальників  все ще називають пляжі в Олексіївському та Удянському гідропарках міста Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися