У харківських водоймах знайшли ротавірус і гепатит: де не рекомендують купатися

Найбільш безпечними для відпочивальників називають пляжі в Олексіївському і Удянського Гідропарку

У Харкові та області багато річок і озера є небезпечними для купання. Про це свідчать дані обласного центру контролю і профілактики хвороб, передає "Город Х".

Повідомляється, що антиген ротовірусу був знайде фахівцями в Петренківському водосховищі, розташованому в місті, ставку "Копань" в Богодухові і річці Уди, що протікає в селищі Золочів. Крім того, санлікарі виявили в пробах води з річки Уди ще й гепатит А.

Експерти центру назвали місця, в яких громадянам купатися не рекомендується, зокрема, це Журавлівський гідропарк, Безлюдівська і Петренківська водойми, Основ'янське озеро, річка Берестова (протікає через Красноград).

Найбільш безпечними для відпочивальників називають пляжі в Олексіївському і Удянського Гідропарку міста Харкова.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що Харківські інфекціоністи розповіли про те, якими інфекційними хворобами найбільше хворіли місцеві жителі в першому півріччі 2021 року. Згідно з даними дослідження, за 5 місяців 2021 роки кількість інфекційних випадків у порівнянні з минулим роком зросла майже в 2,5 раза. Якщо в 2020 році до липня було зафіксовано 63 892 інфекційних хворих, то в цьому році ця цифра сягала 150 758 осіб.

Також напередодні повідомлялося, що в супермаркетах Харкова виявили небезпечні пончики французького виробництва. За даними Головного управління Держпродспоживслужби в області, в одній з харчових добавок (камедь ріжкового дерева) в складі солодощів перевищені показники по оксиду етилену. Де не варто купувати ласощі, читайте в нашому матеріалі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися