Харківський аеропорт побив 10-річний рекорд із перельотів - куди літають харків'яни

Аеропорт "Харків" лише за серпень цього року перевищив докарантинні показники з міжнародних перельотів

Серпень 2021 року став рекордним для Міжнародного аеропорту "Харків" за кількістю пасажирів, які скористалися його послугами. Про статистичні дані за останній та попередні роки розповіли у пресслужбі установи.

За серпень 2021 року аеропорт обслужив 157 тисяч пасажирів. Переважно послугами аеропорту користувалися пасажири міжнародних рейсів.

Так, у порівнянні з серпнем 2019 року, коли ще не було карантинних обмежень, міжнародний пасажиропотік зріс на 23% з 118,4 тисячі до 145,2 тисячі.

Водночас дуже непопулярними стали внутрішні рейси. Цей показник знизився із 21,4 тисячі пасажирів до 11,8 тисячі. Зниження пасажиропотоку склало 45%.

У 2021 році збільшилася кількість вильотів з аеропорту. Здебільшого це стосується внутрішніх рейсів — їх стало на 51% більше. Міжнародних стало більше на 10%. Загальна кількість вильотів, які були здійснені з аеропорту у серпні склала 637 рейс.

За все літо послугами Харківського аеропорту скористалися 432 тисячі людей, здебільшого це були пасажири міжнародних рейсів. Їх було 397,7 тисячі, відповідно 34,3 тисячі — це пасажири внутрішніх перельотів.

З аеропорту було за літо здійснено 1837 вильотів. Це на 17% більше, ніж у 2019 році.

Найпопулярнішими напрямками є рейси в Туреччину до Анталії, Бодруму, Стамбулу та Даламану, у Чорногорію (Тиват).

У пресслужбі аеропорту пообіцяли, що в осінньо-зимовому сезоні будуть відкриті нові напрямки до подорожей із Харкова.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що з Харківського аеропорту постійно затримують рейси до Грузії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися