Roshen і харківський виробник морозива судяться за «Київський торт»

Причина судового розгляду – обгортка морозива, яке виготовляли на харківському підприємстві

Суд заборонив використовувати харківському ТОВ "Хладопром" назву "Київський торт" та зображення листя і плодів каштану на своїй продукції і зобов’язав вилучити з обороту всі етикетки та упаковки і знищити їх. Про це "Коментарі. Харків" дізналися з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Йдеться про обгортку морозива, яке харківське ТОВ випускало під такою назвою і з таким зображенням. 

На "Київській кондитерській фабриці "Рошен" завили, що і "Київський торт", і зображення листя каштану, і самих каштанів, все разом і окремо, є їх інтелектуальною власністю та пішли до суду.

З’ясувалося, що ТОВ "Хладопром" є власником знаку для товарів і послуг "Хрещатик Київський торт" та має відповідне свідоцтво. Але у "Рошені" запевнили, що він настільки схожий з їх знаком, що їх можна сплутати. Крім того, на думку позивача, такі дії можуть ввести в оману споживача, оскільки "Київський торт" "породжує у свідомості споживача асоціації, пов`язані з іншим виробником" тощо.

Господарський суд Києва погодився з доводами "Рошен" і позов задовольнив. ТОВ "Хладопром", у свою чергу, подало апеляційну скаргу. Розглядати апеляцію планують у лютому.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що фірма, яка орендувала земельну ділянку на Харківщині буде платити за неї у 9 разів більше. Оскільки ТОВ добровільно не хотіло  змінювати суму в угоді, орендну плату підняли через суд.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися