"Під час війни в Україні виріс ринок нелегальних цигарок", - гендиректор "Філіп Морріс"

У промислових масштабах на нелегальних ринках почали з'являтися підробки світових брендів цигарок

Під час війни в Україні збільшилась кількість торгових точок, які реалізують нелегальні цигарки. Про це генеральний директор компанії "Філіп Морріс" Максим Барабаш розповів у бліцінтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Так, за словами Барабаша, проблема зі зростанням нелегального ринку цигарок була невідкладною і до війни. Частка тіньового ринку на кінець 2021 року оцінювалася у 20,4%. Для порівняння: у 2016 році цей показник становив 1,1%.

"В умовах воєнного стану ми бачимо збільшення кількості торгових точок, що реалізують нелегальні цигарки, особливо у Запорізькій та Дніпропетровській областях. Ми звернулися до правоохоронних органів з листами про діяльність цих торгових точок. Через непрямі методи дослідження ми бачимо, що частка нелегального ринку цигарок зараз перевищує довоєнний показник у 20,4%", – зазначив Барабаш.

Гендиректор "Філіп Морріс" також додав, що у 2021 році втрати державного бюджету через тіньовий ринок тютюнових виробів оцінювалися в 15,5 млрд грн, цього року ця цифра буде значно більшою.

"Більше нас турбує, що у промислових масштабах почали з'являтися підробки світових брендів. Такої ситуації ми не бачили за весь період незалежності України", - підсумував Максим Барабаш.

Нагадаємо, раніше новинне видання "Коментарі. Харків" повідомляло про те, що п'ять фабрик Philip Morris International забезпечують постачання тютюнових виробів в Україну. З початку війни тютюнова фабрика компанії поблизу Харкова припинила роботу. Зараз компанія імпортує тютюнові вироби із країн Європейського Союзу. Відрізнити легальність продукції можна за наявності української марки акцизного податку, дати виробництва та максимальної роздрібної ціни.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися