Компанія «Шкода» може допомогти Харкову з оновленням громадського транспорту

Харків планує оновити громадський транспорт з компанією «Шкода»

Харківський міський голова Ігор Терехов 19 вересня провів перемовини з директором ТОВ "Шкода транспортейшн Україна" Костянтином Жижко. Зустріч відбулася в рамках інвестиційного форуму "Kharkiv: Restart". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Мер міста зазначив, що Харків зацікавлений придбати у компанії рухомий склад для метрополітену, електробуси, тролейбуси та трамваї. Ігор Терехов наголосив, що в цьому напрямі має вестись системна робота.

Костянтин Жижко повідомив, що компанія "Шкода" максимально зацікавлена у співпраці з Харковом та готова розглянути нові напрямки роботи. За його словами, представників міської влади запросять відвідати потужності підприємства, де виробляється рухомий склад.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що у Харкові буде з безкоштовним проїздом – думка експертів

У травні цього року міський голова Харкова Ігор Терехов сказав, що проїзд у громадському транспорті міста буде безкоштовним до тих пір, поки є можливості місцевого бюджету. У вересні в місті спостерігалася вже четверта хвиля повернень харків’ян, плюс у місті у зв’язку з бойовими діями на Харківщині зросла кількість переселенців. Чи доречно і чи можливо зараз "тримати" проїзд у громадському транспорті безкоштовним – журналіст "Коментарів. Харків" спитала у експертів-політологів.

Політолог Антон Авксентьєв зазначає, що місцевий бюджет Харкова наразі є профіцитним, тобто доходи значно перевищують видатки.

Антон Авксентьєв вважає, що оскільки зараз кошти в бюджеті є, то підстав відміняти безкоштовний проїзд немає. Що може вплинути на скасування безоплатного проїзду в громадському транспорті – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися