На "Електротяжмаші" різко піднімуть зарплату

Підприємство завершило 2019 рік зі збитками і опинилося у важкій ситуації

Із 1 березня державне підприємство "Завод "Електроважмаш" у Харкові перейде на повний робочий тиждень, повідомив голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко.

Варто відзначити, що "Електроважмаш", що спеціалізується на розробці і випуску потужних гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, електродвигунів для приводів прокатних станів, шахтних підйомників, водяних насосів зрошувальних каналів, тягового електрообладнання для залізничного і міського транспорту, завершив минулий рік зі збитками і опинився у важкій ситуації. Тому, зі слів Сенниченко, в цьому році керівництво заводу зобов'язано збільшити на 30% заробітну плату, а також вивести підприємство на прибуток.

"За останні 5 років "Електроважмаш" втратив 30% робітників, дебіторська заборгованість становить 500 млн грн, кредит - 900 млн грн. Але у нас є новий керівник, у якого є бачення розвитку підприємства. Перші кроки зроблено: заробітна плата виплачена, контракти підписуються. На закупівлях за місяць зекономлено 60 млн грн. У підприємства є спільні проекти з "Турбоатомом" для "Гідроенерго", - розповів Дмитро Сенниченко.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що у палаючому занедбаному будинку в Харкові загинув безпритульний.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися