Воєнні жнива: скільки зерна зібрали на Харківщині

В умовах війни Росії проти України жнива відбуваються у 5 районах Харківської області

У Харківському та Богодухівському районах аграрії зібрали 5 тис. тонн кукурудзи з 1 тис. га. Середня врожайність - 49 ц/га. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Харківської обласної військової адміністрації. 

Також у Харківській області сільськогосподарські підприємства розпочали збір технічних культур. Аграрії намолотили соняшника 53 тис. тонн з площі 25 тис. га, а сої – 4 тис. тонн з площі 2 тис. га.

У Харківській ОВА повідомили, що завершено збір озимого ріпаку. Було намолочено 24 тис. тонн культури при середній урожайності 24 ц/га. 

На полях Харківщини вдалось вивсети 234 комбайни та для перевезення зерна задіяли 401 одиницю транспортних засобів.

У Харківській ОВА нагадали, що через війну жнива проводять у 5 районах Харківської області: Богодухівському, Лозівському, Красноградському, частинах Чугуївського та Харківського. 

Загалом аграрії Харківщини зібрали понад 1 млн 236 тис. тонн зерна зернових та зернобобових культур на площі 332 тис. га. Середня врожайність становить 37 ц/га. 

Відомо, що під урожай 2023 року на площі 225 тис. га аграрії Харківської області планують посіяти на зерно озимі культури. Наразі уже посіяли озиму пшеницю на площі 28 тис. га - 17% від запланованих площ.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на початку вересня аграрії завершили збір врожаю ранніх зернових та зернобобових культур у трьох районах Харківської області. Найбільше врожаю вдалося зібрати сільськогосподарським підприємствам Лозівського району, які вкосили понад 260 тис. тонн зерна культур ранньої групи з площі 68 тис. га при середній урожайності 38 ц/га. Найвища врожайність зернових культур зафіксована у Богодухівському районі, аграрії якого загалом намолотили 178 тис. тонн зерна - збирали по 43 ц/га.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися